'Her canlı bir gün 'özgür basın susturulamaz' sloganını atacaktır!'

T24 yazarı Celal Başlangıç, Türkiye gazetesi yazarı Ceren Kenar'ın sözlerini sert bir dille eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
'Her canlı bir gün 'özgür basın susturulamaz' sloganını atacaktır!'

Türkiye gazetesi yazarlarından Ceren Kenar, konuşmacı olarak katıldığı Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın düzenlediği "Basın özgürlüğü" konulu panelde "Siyasi baskı muhalif medyaya değil, esas hükümet yanlısı medyaya yapılıyor" demişti.



T24 yazarı Celal Başlangıç, Kenar'ın bu sözlerini bugünkü köşe yazısıyla eleştirdi. Kenar'ın sözlerine sert tepki gösteren Başlangıç, "Evet, aynen böyle mantık yürütüyor yakın zamana kadar başarılı bir şekilde gazeteci taklidi yapan bir "yandaş medyacı" dedi.



Celal Başlangıç "Yandaş medyaya özgürlük" başlıklı yazısında, "Bu değerli tesbitten de anlıyoruz ki dünya basın özgürlüğü sıralamasında 154. sıraya düşen Türkiye'deki hükümet yanlısı medya aslında" dedi ve "Sakın ola ki milli iradeye darbe yapmaya kalkıp listeyi ters çevirmeyin. Paralel olursunuz valla..." ifadelerini kullandı.



Yazısının devamında '14 Aralık' medya operasyonuna da değinen Başlangıç, hükümet yanlısı medyanın tutuklanan gazeteciler için "Onlar gazeteci oldukları için değil, terörist oldukları için tutuklandılar" şeklindeki sözlerini hatırlatarak, "Kolay mı sanıyorsunuz siz bugün "yandaş medya" olup, "asıl baskı hükümet yanlısı medyaya" derken bir gün diğer meslektaşları gibi terörist olmakla suçlanacağın günü beklemeyi. Çünkü burası öyle bir ülke ki... Her canlı bir gün "özgür basın susturulamaz" sloganını atacaktır!" diyerek Kenar'a ateş püskürdü.



İşte, Başlangıç'ın o yazısı: 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin