Her 8 kişiden 1'i kanser oluyor. Bu besinler kansere geçit vermiyor. İşte kanser için mucizevi 8 besin

Kanser son yıllarda insan sağlığını tehdit eden en büyük tehlikelerin başında geliyor. Meme kanserinin tüm kanserler arasında yüzde 11.7'lik oranla ilk sıraya yükselmesiyle uzman isim, meme kanserinden koruyan 8 besini paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Her 8 kişiden 1'i kanser oluyor. Bu besinler kansere geçit vermiyor. İşte kanser için mucizevi 8 besin

Her 8 kadından 1'i meme kanseriyle mücadele ederken meme kanserinden korunmak için vücuttaki yağ oranını kontrolde tutmak ve kansere karşı koruyucu etkisi bulunan besinleri tüketmek oldukça önemlidir.

Klinik Diyetisyen Duygu Özbay meme kanserinden koruyan 8 besini belirterek insan vücudunun üretmediği  likopenin domatesten alınabileceğini, böylece kanser riskinin düşürülebileceğini ifade etti.

Beslenme alışkanlıklarının gözden geçirilmesi gerektiğini kaydeden Özbay meme kanserinden koruyan besinleri paylaştı.

TURUNÇGİLLER

Antioksidan özelliği bilinen C vitamini yetersizliğinin kansere yol açtığı düşünülüyor. Bu sebeple portakal, mandalina, greyfurt gibi turunçgiller olmak üzere maydanoz, turp, yeşil biber gibi C vitamini deposu olan sebzeleri tüketmek gerekiyor.

KURUBAKLAGİLLER

Özellikle menopozun sonrasındaki dönemde meme kanserinden korunmak için normal vücudun normal ağırlığında olması önemlidir. Mercimek, barbunya, kuru fasulye ve nohut gibi kurubaklagiller posaları sayesinde kan şekerini dengeler, tokluk süresini uzatır ve kilo kontrolünü sağlamada yardımcı olur.

SARIMSAK

Sarımsağın bağışıklığı güçlendirdiği ve kanserden koruduğu araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır. Sarımsaktaki ‘allisin’ denilen bir bileşeniyle gelen bu olumlu etkiden faydalanabilmek için sarımsağın ezilip çiğ olarak yenilmesi gerekir.

ZERDEÇAL

İçeriğindeki kurkumin sayesinde yüksek antioksidan etkisi gösteren zerdeçal hücre yapılarını güçlendirir ve bu sayede kanserleşmenin önüne geçer.

DOMATES

İnsan vücudunun üretmediği likopen oksidatif strese karşı koruyucu etkisinden dolayı kanser riskini düşürür. Likopen başta domates olmak üzere karpuz, çilek, nar, kayısı, kırmızı greyfurt, pancar ve kırmızı lahanada bulunuyor.

OMEGA-3

Somon, sardalya, palamut, uskumru, lüfer gibi balıklar sahip oldukları yüksek orandaki yağ asitleri (Omega-3) sayesinde meme kanserine karşı koruyucu etkiye sahiptir. Bu besinler ızgara ve buğulama gibi yöntemlerle haftada 2-3 kez pişirilebilir.

BROKOLİ

Brokolide bulunan 'indol' adlı bileşikler, hassas hücrelerde tümör oluşumunu tetikleyen östrojeni etkisiz hale getiriyor. Ayrıca içeriğinde bulunan ve güçlü bir antioksidan olan beta-karoten, vücuttan zararlı maddelerin atılmasını hızlandırarak sağlıklı hücrelerin zarar görmesini engelliyor.

ZEYTİNYAĞI

Bol miktarda E vitamini içeren zeytinyağı bu sayede hem kanser oluşumunun önüne geçiyor hem de bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Yemek hazırlarken yağ tercihinde kilo kontrolü açısından aşırıya kaçmamak şartı ile zeytinyağı kullanımı sağlık açısından oldukça önemlidir. 

 

 

Kaynak: İHA
Etiketler meme kanseri besin
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin