Hem doktor hem de DJ... Ömer Güneş Medyatava'ya konuştu... DJ Smallmoney: DJ'lik bir çeşit hekimlik, müzik de tamamlayıcı tıp

İstanbul'da yaşayan ve 'Smallmoney' olarak tanınan Ömer Güneş, gündüzleri stajyer doktorluk yaparken akşamları DJ.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Hem doktor hem de DJ... Ömer Güneş Medyatava'ya konuştu... DJ  Smallmoney: DJ'lik bir çeşit hekimlik, müzik de tamamlayıcı tıp

MEDYATAVA ÖZEL

Ömer Güneş, 23 yaşında. İstanbul'da yaşayan ve 'DJ Smallmoney' olarak tanınan Güneş, gündüzleri stajyer doktorluk yapıyor akşamları ise DJ.

Güneş, MedyaTava'ya yaptığı açıklamada, aile mesleği olan doktorluğu severek yaptığını belirterek, 5 yıldır babasıyla ameliyatlara girdiğini söyledi.

Güneş, DJ'liğinde bir çeşit hekimlik olduğunu ve müziğin tamamlayıcı bir tıp olduğunu belirterek, sorularımızı yanıtladı:

- Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

 İsmim Ömer, 23 yaşındayım. Gündüzleri stajyer doktorluk, geceleri DJ'lik yapıyorum. Çoğunlukla sahne ismimle tanıyor insanlar beni, yani Smallmoney ile.

- Müziğe merakınız nasıl başladı? Neden DJ olmayı tercih ettiniz?

Açıkcası 4 sene önce hayatımda bir geçiş dönemindeydim diyebilirim. O dönem sanki bir şeyler eksik gibiydi. Hip-hop dinlemeyi hep çok severdim, artık üretmek istiyordum. Geceleri internetten prodüksiyon, piyano, gitar çalma dersleri gibi içerikler izledim. Zamanla kendi altyapılarımı yaratmaya, müzik aletleri ile melodiler üretmeye başladım.

'İNSANLARIN GÜZEL YORUMLARI BENİ MOTİVE EDİYOR'

Tıptan fırsat bulduğum hemen her zamanı müzikle geçiriyordum. Bir yandan da arkadaş çevremizde kendi partilerimizi düzenliyorduk. Bundan 2 sene önce kadar da "Neden düzenlediğimiz bu partilerde kendim sahne almıyorum" dedim. Sonuçta artık üretiyordum da. Bir mekanla anlaştık ve her şey çok güzel başladı. Bu güne kadar da sağolsun çevrem beni hiç yalnız bırakmadı, dinleyen kitle genişledi, farklı mekanlarda da çalmaya başladım. İnsanların güzel yorumları beni hep motive etti, ve her gün daha iyi olmaya çalıştım. Kısa zamanda iyi bir yol kat ettiğimi düşünüyorum.

-  Doktorluk aile mesleği mi? Neden tercih ettiniz?

Evet, anne ve babam doktor. Tıp fakültesini tercih etmemde bunun payı azımsanamaz. Ancak doktorluk kesinlikle gerçekten istemeden, sevmeden yapabilenecek bir meslek değil. Ailem beni serbest bırakmıştı, ben de iyi düşündüm ve seçimimi tıptan yana yaptım. İyi ki de öyle olmuş, babamla yaklaşık 5 senedir ameliyatlara giriyorum. Çok keyif aldığım bir yer, ameliyathane.

- Nerelerde DJ’lik yapıyorsunuz? DJ'lik sadece yaz döneminde yapılabilecek bir iş mi?

Şu an için İstanbul'da sırasıyla Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Blackk, Noir ve Jungle 8 adlı mekanlarda çalıyorum. Fakat yakınlarda beni bekleyen şehirdışı ve yurtdışı turnelerim de var. DJ'lik normalde yaz-kış devam eder. Tabii, yazın biraz daha aktif oluyorsunuz. Bu yaz ben de İzmir, Bodrum ve İstanbul'da çeşitli mekanlarda ve organizasyonlarda sahne aldım.

'ÇALDIĞIM HER PARÇAYI MUTLAKA SEVİYOR OLMAM LAZIM'

-  Müzik seçimlerinizi nasıl yapıyorsunuz?

Bana göre iyi bir DJ insanların sevdiği parçaları çalmaktan daha önemli olarak, "Acaba bu şarkının adı da neymiş" dedirtebilmeli. Çaldığım her parçayı mutlaka seviyor olmam lazım. Zaten sevmeden yaparsam benim için bir anlamı kalmaz. Hip-hop ve R&B harici pek fazla müzik türü çalmıyorum denebilir. Genelde yüzde 80-90 kadarı İngilizce, kalanı da Türkçe olacak şekilde parçaları seçiyorum. Dünyada, Hip-hop müziğinin hakimiyeti tartışılamaz. Türkiye'de de son yıllarda giderek popülerleşti ve güzel işler çıkmaya başladı.

- Pandemi döneminde DJ'lik durdu mu?

 Evet kesinlikle durdu. Özellikle geçen kış yok denecek kadar azdı. Maalesef pandemi sürecinin en büyük mağdurlarından biri de eğlence sektörü oldu. Ben de açıkcası en çok etkilenen iki iş kolunun arasında kaldım. Bir yanda eğlence sektörü iş yapamamaktan, öteki tarafta sağlık sektörüyse gelen aşırı iş yükünden yıprandı. Umarım, aşılanma sürecinin hızlanması ile kısa sürede sürü bağışıklığı sağlanır ve virüsün insan hücrelerine verdiği hasar azalır.

'DJ'LİK BENİM İÇİN TUTKU'

- Mesleğinin yanında DJ'lik yapmak isteyenlere ne tavsiye edersiniz?

Bence insan isterse her şeye zaman ayırabilir. Ben tıp fakültesinde olduğum süre boyunca kendime hep vakit ayırabildim, derslerimi de aksatmadım. DJ'lik benim için bir tutku. Böyle hisseden herkes, bence yarın kendine ufak bir controller edinmeli ve evinde pratikler yapmaya başlamalı. Düzinelerce DJ'lik dersi almanın, kurslara gitmenin de bir gereklilik olduğunu düşünmüyorum. Ben ilk sahnemde, bir haftalık süreçte kendim öğrendiğim, basit geçişlerle idare edebildim. Tabii ki DJ'likte uç-bucak yok. Bunu, işin içine girince anlıyorsunuz. Ancak dediğim gibi, bunları hazır birinden öğrenmektense kendim keşfetmeyi hep daha keyifli buldum. Bir başkası, kurslardan daha çok verim alabilir.

Bence asıl önemli olan, harekete geçebilmekte. Bir takım insanların size karşı "yapamazsın, vakit bulamazsın, senin işin değil" gibi yaklaşımları hep olacaktır. İş, ilk adımı atabilmede bitiyor. İlk adımı attıktan sonra yürümeye başlıyorsunuz. Şimdi sırada prodüktörlüğünü üstleneceğim bir albüm var, ona da zaman yaratabildim.

'DJ'LİK BİR ÇEŞİT HEKİMLİK, MÜZİK DE TAMAMLAYICI TIP'


- Kariyerinizi tıp alanında mı yoksa DJ olarak mı devam ettirmek istiyorsunuz?

Bu aralar DJ'likte kazandığım ivme beni çok mutlu ediyor. Ancak, doktorluğu da hep çok istedim. Bence şu an bir ayrıma gitmek için çok erken. Dediğim gibi, insan gerçekten isterse her şeye zaman ayırabilir. Bence DJ'lik de bir çeşit hekimlik, müzik de tamamlayıcı tıptır. Sonuçta çaldığınız parçalarla insanların ruhuna dokunuyorsunuz, onları iyileştiriyorsunuz. Bu sebeple birçok insanın aksine, bu iki alanın birbirini tamamladığını düşünüyorum. İnsan sağlığı da önce ruh sağlığıyla başlar, boşuna da dememişler "Müzik ruhun gıdasıdır" diye.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin