HEDEP'ten yerel seçim kararı. Parti Sözcüsü Doğan MYK'dan çıkan kararı açıkladı. HEDEP seçime kendi adaylarıyla gidecek

HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin MYK toplantısından çıkan yerel seçim kararını açıkladı. MYK'dan “Türkiye’nin her yerinde yerel seçimlere adaylarımızla girme eğilimi ortaya çıktı" diyen Doğan, bu kararın PM'ye sunulacağını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
HEDEP'ten yerel seçim kararı. Parti Sözcüsü Doğan MYK'dan çıkan kararı açıkladı. HEDEP seçime kendi adaylarıyla gidecek

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Sözcüsü Ayşegül Doğan, dün başlayan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

HEDEP Sözcüsü Doğan, 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde partinin her yerde aday çıkarma önerisinin MYK toplantısında tartışıldığını söyledi.

Doğan, “Türkiye’nin her yerinde yerel seçimlere adaylarımızla girme eğilimi ortaya çıktı. Bu karar PM’de değerlendirilecek. Daha önce birinci ve ikinci parti olduğumuz yerlerde aday adayı başvurularımızın 27 Kasım’da başladığını ve 10 Aralık’a kadar süreceğini açıklamıştık. Batı illerinde de komisyonlarımız kuruldu. Aday adayı başvurularını almaya başladık." dedi.

ADAYLAR ÖN SEÇİMLE BELİRLENECEK

Adayların ön seçimle belirleneceğini ifade eden Doğan, "Ön seçimlerde sadece parti üyeleri oy kullanmayacak. Demokratik kitle örgütleri ve bugüne kadar emek vermiş herkes oy kullanabilecek. Sadece belediye eş başkan adaylarımızı değil, belediye meclis üyelerimizi ve il genel meclisi üyelerimizin üçte ikisini yine ön seçimle belirleyeceğiz" diye konuştu.

"BÜYÜKŞEHİRLER DAHİL HER YERDE KENDİ ADAYIMIZLA SEÇİME GİRMEK İÇİN HAZIRLANIYORUZ"

Gazetecilerin soruları üzerine HEDEP'in büyükşehirlerdeki yerel seçim stratejisini detaylandıran Doğan, “Büyükşehirler de dahil olmak üzere Türkiye'nin her yerinde seçime kendi adaylarımızla girmek için hazırlanıyoruz. MYK'mızdan çıkan eğilim bu şekilde. Bu eğilimi MYK'mızın önerisi olarak PM'miz değerlendirecek” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin