'Hedef göstermekle' suçlanmışlardı... BirGün ve Evrensel muhabirlerine beraat!

Bir lise öğretmeninin okuldaki tartışmasını haber yapan gazeteciler, "terörle mücadele eden kişileri hedef göstermek" iddiası ile hakim karşısına çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Hedef göstermekle' suçlanmışlardı... BirGün ve Evrensel muhabirlerine beraat!

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, bir devlet okulunda Birgün gazetesinin okunması konusunda iki öğretmenin tartışmasını haber yapan Birgün ve Evrensel gazetesi muhabirleri hakkında, ’Terör ile mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek’ suçlamasıyla dava açıldı. Davada, muhabirler ilk duruşmada beraat etti.



Karşıyaka Necip Demir Ticaret Meslek Lisesi’nde, 24 şubat 2012 yılında yaşanan olayda, öğretmen S.Ö., Birgün gazetesini okuyan diğer öğretmenlere iddiaya göre müdahale ederek, ’Terör örgütünün gazetesini okulumda görmek istemiyorum’ diyerek öğretmenler arasında tartışma çıkmış ve öğretmenler arsında ’hakaret’ suçlamasıyla dava açıldı. Hakaret davası sürerken iki öğretmen arasında geçen olayı haberleştiren Evrensel Gazetesi muhabiri Emine Uyar ve Birgün Gazetesi muhabiri Gülsen Candemir’e öğretmen S.Ö. haber yaptığı için suç duyurusunda bulundu.



Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı ’olayın gazetelerde sadece haberleştirildiği’ gerekçesiyle kovuşturmaya gerek olmadığı kararını vermesine karşılık, öğretmen S.Ö., İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne, savcılığın kararına itiraz etti. Ağır Ceza Mahkemesi şikayeti kabul etmezken, Yargıtay’ın kararı bozması ile Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Evrensel gazetesi muhabiri Emine Uyar ve Birgün gazetesi muhabiri Gülsen Candemir hakkında ’Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek’ suçlamasıyla dava açıldı. bugün görülen davada, öğretmen S.Ö. şikayetinden vazgeçerken, mahkemeden iki muhabir hakkında beraat kararı çıktı. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin