HDP'nin formülü Yeşil Sol Parti! MYK öncesi Yeşil Sol Parti'yi işaret etti

Anayasa Mahkemesi’nde hakkındaki kapatma davası devam eden Halkların Demokratik Partisi (HDP), kapatılma riskine karşı seçimlere bileşeni olan Yeşil Sol Parti’den girme eğilimi var. Partideki bu eğilim yarın MYK toplantısına karara bağlanacak.

Google Haberlere Abone ol
HDP'nin formülü Yeşil Sol Parti! MYK öncesi Yeşil Sol Parti'yi işaret etti

Anayasa Mahkemesi’nde hakkındaki kapatma davası devam eden Halkların Demokratik Partisi (HDP), kapatılma riskine karşı seçimlere bileşeni olan Yeşil Sol Parti’den girmeye karar verdi.

Partideki bu eğilimin yarın yapılacak Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) karara bağlanması bekleniyor.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da MYK öncesi twitter hesabından paylaşım yaparak Yeşil Sol Parti'yi işaret etti.

Demirtaş, Yeşil Sol Parti'nin logosunu paylaşarak, "Ne olduğunu bilmeyen kalmasın, lazım olacak" dedi.

Başak Demirtaş da buzdolabına astığı Yeşil Sol Parti logosunu Twitter'dan paylaşarak, "Sen merak etme canım benim, o iş bizde" ifadelerini kullandı. 

48 İL 212 İLÇEDE SEÇİM HAKKI KAZANDI

HDP'nin de içerisinde yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı'nın bileşeni olan Yeşil Sol Parti'nin seçime girme yeterliliği olduğu YSK tarafından açıklandı.

48 il ve 212 ilçede örgütlenmesini tamamlayan Yeşil Sol Parti, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili genel seçimlerine katılabilecek.

Emek ve Özgürlük İttifakı içerisinde yer alan partiler içinde Yeşil Sol Parti ve HDP'nin yanı sıra Emek Partisi ve TİP'in de seçime girme yeterliliği bulunuyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin