HDP'li Pervin Buldan'dan Kılıçdaroğlu'na: Adaylığı hayırlı olsun. Biz de aday çıkarma politikamızı bir kez daha değerlendireceğiz

Amedspor - Bursaspor maçındaki olaylarla ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli açıklama yapmış ve "Bursaspor taraftarlarını buradan selamlıyorum, milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum." demişti. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan Bahçeli'nin sözlerine tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol
HDP'li Pervin Buldan'dan Kılıçdaroğlu'na: Adaylığı hayırlı olsun. Biz de aday çıkarma politikamızı bir kez daha değerlendireceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

Hafta sonu Amedspor - Bursaspor maçında yaşanan olaylarla ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında bugün bir açıklama yapmış ve "Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor diye bir kulüpten de bahsedilemeyecektir. Bursaspor taraftarlarını burdan selamlıyorum, milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Devlet Bahçeli'den sonra grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan Bahçeli'nin sözlerine tepki geldi.

 

"Sahada ırkçı gruplar tarafından tribünlerde sergilenen resimler bu saldırının arkasında kimlerin olduğunu bizlere bir kez daha çok net olarak göstermiştir." diyen Bahçeli, "Ben buradan Amedspor oyuncularına, yönetimine, taraftarlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Amedspor yalnız değildir. Hükümetin küçük ortağı bu kürsüde biraz önce yaptığı konuşmada ırkçı saldırılara, 90’ların karanlık çetelerine bir kez daha sahip çıktı. Amed yok dedi, Amedspor yok dedi. Amed vardır, var olmaya devam edecektir.  Amedspor vardır, var olmaya devam edecektir.  Amedspor gol atmaya devam edecektir. Olmayacak olanlar sizlersiniz. Bu seçimde gidecek olan sizlersiniz." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NU KUTLUYORUM

"Toplumun değişim iradesini baltalayan karanlık odaklar, halkın demokrasi talebini kuşatmak istemektedir. Artık toplum değişim istiyor. Bunun işin ne inkar siyaseti ne de restorasyon diyoruz. Çözüm üçüncü yoldur.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu adaylığından dolayı buradan kutlamak istiyorum. Adaylığı hayırlı olsun. Bizim derdimiz basit hesaplar değil, politik ilkeler ve halklarımıza karşı sorumluluğumuzdur. Önümüzdeki günlerde cumhurbaşkanlığı aday çıkarma politikamızı, gelişmelere göre bir kez daha değerlendireceğimizi tüm kamuoyuna belirtmek ve ifade etmek isterim. HDP tüm siyasi mühendislik oyunlarını bozacak, kurucu bir siyaset üretecek, üçüncü yolu daha da büyütecek, umudun ve değişimin adresi olmaya devam edecek." 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin