HDP’li Pervin Buldan İstiklal Caddesi saldırısı ile ilgili açıklama yaptı. Bahçeli’ye Buldan’dan yanıt: Bir hafta sonra eski ayarlarına döndü

Pervin Buldan, grup toplantısında konuştu. Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında hayatını kaybedenler için taziyede bulundu. Bahçeli’nin “HDP’ye 1 dakika bile tahammül edemiyorum” sözlerine de yanıt veren Buldan, “Bahçeli bir hafta sonra eski ayarlarına döndü” dedi.

Google Haberlere Abone ol
HDP’li Pervin Buldan İstiklal Caddesi saldırısı ile ilgili açıklama yaptı. Bahçeli’ye Buldan’dan yanıt: Bir hafta sonra eski ayarlarına döndü

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler için taziyede bulundu. Bahçeli’nin “HDP’ye 1 dakika bile tahammül edemiyorum” sözlerine de yanıt veren Buldan, “Bahçeli bir hafta sonra eski ayarlarına döndü” dedi.

Partisinin şiddetsiz, çatışmasız, özgür ve eşit bir yaşam için mücadele ettiğini belirten Buldan, bu tür katliamcı saldırıların tavizsiz bir şekilde karşısında durduklarını söyledi. Vatandaşları hedef alan insanlık düşmanı saldırıları kınadıklarını ve lanetlediklerini vurgulayan Buldan, şunları kaydetti:

"Türkiye toplumuna korku salarak, şiddet ortamını büyüterek siyaseti dizayn etme çabalarına yabancı olmadığımızı belirtmek isterim. Topluma dayatılan bu şiddet iklimi hep birlikte reddedilmeli ve yaratılmak istenen kutuplaştırma tuzağına asla düşülmemelidir. Sorunlarımızı konuşarak, diyalogla çözme temel yaklaşımından asla uzaklaşmamalıyız. Biz demokratik siyasette ısrarcı ve kararlıyız."

BAHÇELİ’YE YANIT

Buldan, partisinin grup toplantısında "HDP'nin Türk siyaset ve demokrasi hayatında bir saniye yer almasına tahammül edemiyoruz" diyen MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye de yanıt verdi.  

Bahçeli'nin HDP'yi ve oy veren insanları hedef aldığını söyleyen Buldan Bahçeli’nin AK Parti heyetinin HDP grubunu Meclis'te ziyaret etmesinin gayet doğal olduğunu söylediğini, bugün ise HDP'yi hedef alan konuşmalar yaptığını kaydederek şöyle konuştu: "Bir hafta sonra eski ayarlarına geri dönen bir MHP Genel Başkanı ile karşılaştığımızı belirtmek istiyorum. Kendisine naçizane tavsiyemiz şudur; bugün konuşan MHP Genel Başkanının 8 Kasım'da konuşan MHP Genel Başkanıyla bir araya gelerek, ortak bir karar vermesinde fayda var. Onlara söyleyecek başka bir şeyimiz de yok."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin