HDP'li Meral Danış Beştaş Altılı Masa'dan çıkacak aday için konuştu: Karşı çıkacağımız tek biri isim var o da Mansur Yavaş!

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, 6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili de konuştu. Beştaş , Altılı Masa'dan çıkacak cumhurbaşkanı adayı için yorum yaptı. Beştaş karşı çıktıkları tek aday olarak Mansur Yavaş'ı işaret etti.

Google Haberlere Abone ol
HDP'li Meral Danış Beştaş Altılı Masa'dan çıkacak aday için konuştu: Karşı çıkacağımız tek biri isim var o da Mansur Yavaş!

Radyo Sputnik’te Enver Aysever’in Yolcu Yolunda Gerek programında konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış BeştaşAltılı Masa’dan çıkacak Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili yorum yaptı.

"KARŞI ÇITIĞIMIZ TEK İSİM MANSUR YAVAŞ"

Beştaş, adayın isminin değil ilkelerini önemsediklerini belirterek, ‘İsimlerden ziyade ilkeleri önemsiyoruz. Kürt meselesine yaklaşım turnusol kağıtlarından biridir. Irkçılığa karşı olmak örneğin. Bunda herkesin ezberlerini bozması lazım. Geçmişle yüzleşme lazım. Kürtlerin de herkes gibi bu ülkenin sahibi ve yurttaşı olduğunu kabul etmemiz lazım. Adil yargılamalar yine çok önemli bir başlık. Kadın eşitliği ve özgürlüğü hayati derecede önem verdiğimiz bir ilke. Doğaya yönelik kırım politikasının son bulması gibi ilkelerimiz var. Bugüne kadar karşı çıktığımız tek isim oldu o da Mansur Yavaş. Onun adaylığına asla HDP seçmeni sıcak bakmaz. Bizim için denklemde yok. ‘İnşallah’' kavramını resmi açıklamayla yalanlayan bir insandan herkesi temsil eden bir Cumhurbaşkanı olmaz diye düşünüyoruz. Bir vatandaş ‘İnşallah Demirtaş hapisten çıkar’ demişti. Ona ‘inşallah’ diye yanıt verdiği söylendi. Ertesi gün belediyeden ‘Böyle bir cümlem olmadı’ diye açıklama geldi. Bu kadar ürkek, tutum alamayan ve taraf olarak gördüğümüz biri. Ayrıntıları kişiler üzerinden tartışmak istemiyorum, tek bir görüşü onun üzerinden tartıştığımız için söyledim.’ dedi.

"YARGI SEÇİM ÇALIŞMALARINDA ROL ALIYOR"

Meral Danış Beştaş, AYM’nin verdiği HDP’ye hazine yardımının geçici süreliğine bloke edilmesi kararıyla ilgili, "Bu karar olur mu olmaz mı diye çok tartışıldı. Çok büyük bir hukuksuzluk ve gasp var. Seçim çalışmaları, mahkeme kararlarıyla yürütülüyor. Siyasi partiler, başta bizim partimiz olmak üzere, tasfiye edilmek isteniyor. Yargı maalesef bu süreçte seçim çalışmalarında birinci derecede rol almış durumda. Bunun daha önceki kararlarla da bir uyumu yok. Anayasa Mahkemesi kendince teknik bir bloke kararı vermiş ama bunun hukukta, Anayasada hiçbir karşılığı yok. Tamamen siyasetin kararı veya baskısı olarak nitelendirebiliriz." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin