HDP'li Buldan'dan flaş açıklamalar! 15 HDP'lli milletvekilinin dokunulmazlık dosyası TBMM'ye sunulmuştu. HDP'li Buldan: Kimsenin gücü HDP'yi kapatmaya yetmez, yetmeyecektir!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Parlamento Kadın Grubu Toplantısı'nda konuştu. Buldan konuşmasında, kendisinin de aralarında bulunduğu 15 HDP'lli milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması dosyasının TBMM'ye sunulmasına ve HDP'ye açılan kapatma davasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
HDP'li Buldan'dan flaş açıklamalar! 15 HDP'lli milletvekilinin dokunulmazlık dosyası TBMM'ye sunulmuştu. HDP'li Buldan: Kimsenin gücü HDP'yi kapatmaya yetmez, yetmeyecektir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştukça yükselen dolarla ilgili konuşan HDP'li Buldan, "Erdoğan konuşmasa rekor kırılmayacak, dolar yükselmeyecek. Ama bir türlü durmuyor. Konuştukça kendi ülkesinin ekonomisini batıran bir tek adam yönetimi varken dış güçlere hiç gerek yok." ifadelerini kullandı.

Buldan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 - Bu hafta 25 Kasım dolayısıyla kadın grubumuzu topladık. Bundan yıllar önce 3 kız kardeş, Mirabel kız kardeşler yaşadıkları ülkedeki diktatörlük rejimine karşı bir direniş mücadelesi başlattılar. Onların mirasını devralan bir kadınlar her türlü zorluğa ve bedele rağmen kadın mücadelesinin bayrağını taşımaya devam ediyoruz. 

- Dünyanın ve ülkemizin en önemli gündemi toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve kadına yönelik erkek şiddeti ve erkek eliyle gerçekleşen kadın cinayetleridir. 

- Demokratik muhalefetin en önemli ve en öncü kesimi biz kadınlarız. Bu ülkenin geleceği için umut kaynağı olan ve değişim gücünü yaratan da biz kadınlarız. 

- Son 1 yıl içerisinde 466 kadın, erkek şiddetiyle katledildi. Biz kadınlar iyi biliyoruz ki katledilen kadınlar birer rakam değildir, birer istatistik verisi değildir, gazetelerin 3. sayfa haberi hiç değildir. Katledilen kadın sayısı 466 da olsa, bir tek kadın da olsa bizim için o bir tek kadının yitirilmiş olması aynı anlamı ifade etmektedir. 

 - Bir kadına, erkek eliyle yöneltilen her türlü suç, sömürü, şiddet, taciz, cinsel saldırı, mobbing, işkence bütün kadınlara ve kadın kimliğine yönelmiş bir saldırıdır. Kılıçla katledilen Başak Cengiz, kaybedilen Gülistan Doku, ölüme sürüklenen İpek Er, Nadira Kadirova hayatımızdan eksilen bir yaşamdır. 

- Danıştay erkek çokluğuyla İstanbul Sözleşmesi'nden geri çekilmeyi hızlıca onayladı. yetmedi, İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkan kadınları "sapkın" ilan etme cüretini de kendilerinde gördüler. 

"ŞİDDET DİLİ İKTİDARIN EN TEPESİNDE KURULUYOR"
- Kadına karşı yönelen şiddetin dili iktidarın en tepesinden kurulmakta, bu dile güvenen erkek eli kadına kılıç çekmekte hiçbir çekince görmemektedir. 

- Kadını yok sayan, aşağılayan Diyanet'ten kadını görmezden gelen Aile Bakanlığı'na varıncaya kadar erkek zihniyetini görüyor ve bunları iyi tanıyoruz. Siz de bizi iyi tanıyın ve kadınlardan korkun. Kadınlar gümbür gümbür geliyor, gelmeye de devam edecek. 

 

 - Çoklu erkek ortaklığına karşı biz kadınların da sarsılmaz ittifakı vardır. Bu ülkede bizler her bir kadın olarak, sizin bu kadın düşmanı politikalarınıza karşı inadına yaşam, inadına barış, inadına eşitlik ve adalet mücadelemizi yürütüyoruz. 

"MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"
- İstanbul Sözleşmesi'nden çekilen iktidar şunu iyi bilmelidir ki biz kadınlar mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. 

- Çok iyi bilinsin ki bu ülkede kadınlara karşı işlenen her bir suçun hesabını soran mücadelemiz, erkek iktidarın şiddet düzenine karşı geliştirdiğimiz direniş ve kadınların özgür yaşam ittifakı bu şiddet sistemini mutlaka ama mutlaka bitirecektir. Onları tarihin karanlık sularına mutlaka gömecektir. 

- Bu ülkede özellikle kadınlar yoksulluğu en ağır, en yakıcı haliyle yaşamaktadır. AKP iktidarı kadınlara daha çok yoksulluk ve açlık vadetmektedir. 

- İktidar bu acı tablo karşısında "Türkiye ekonomisi rekor kırdı" diyor. Evet yolsuzluk, vergi kaçırma rekorları, bütçeden savaşa ve saraya aslan payı ayırma rekorları kırarken yoksulluk rekoru altında ezilen kadınlar AKP'nin yalan rekorlarını görmüyor mu, elbette görüyor. İşsizlikte kırılan rekorları, doların yükselişinde kırılan rekorları, ocağımıza düşen yoksulluk rekorunu en gerçek haliyle yaşarken bizim karnımız en çok bunların yalan rekorlarına tok. Biz kadınların kıracağı bir rekor var. AKP-MHP erkek düzenini yalanlarıyla beraber rekor düşüşle göndereceğiz Allah'ın izniyle. 

ERDOĞAN'A EKONOMİ TEPKİSİ
- Doların çıkışının tek sebebi bu ülkenin Cumhurbaşkanı’nın her gün konuşmasıdır. Erdoğan konuşmasa rekor kırılmayacak, dolar yükselmeyecek. Ama bir türlü durmuyor. Konuştukça kendi ülkesinin ekonomisini batıran bir tek adam yönetimi varken dış güçlere hiç gerek yok, siz yetersiniz diyoruz. Güya bir de ekonomik kurtuluş savaşı veriyorlarmış. 7'den 70'e herkesin tek bir kurtuluş mücadelesi var. O da sizin soygun düzeninizden, adaletsizliklerinizden bir an önce kurtulma mücadelesidir. Bunu da hep birlikte başaracağız. 

- Seçim barajının 7'ye indirilmesini isteyen küçük ortak da doların altında kaldı.

- Kimsenin gücü HDP'yi kapatmaya yetmez, yetmeyecektir! 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin