HDP'den memur ve emekliye zam açıklaması geldi

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Vergilere yüzde 122 zam yapan iktidar, memura, emekliye yüzde 30 zam yapıyor. Emekli ve memura yapılan zamlar, büyük bir lütuf gibi sunuluyor." dedi.

Google Haberlere Abone ol
HDP'den memur ve emekliye zam açıklaması geldi

Beştaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, emekli ve memur aylıklarına yapılan zamlara değinerek, maaşların enflasyon karşısında her gün eridiğini, son açıklanan yüzde 30 oranındaki artışın da en fazla 30 gün etkisini göstereceğini iddia etti.

HDP'li Beştaş, "Vergilere yüzde 122 zam yapan iktidar, memura, emekliye yüzde 30 zam yapıyor. Emekli ve memura yapılan zamlar, büyük bir lütuf gibi sunuluyor. Akıldan insaftan kopmuş bir yönetimle karşı karşıyayız." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısındaki açıklamalarına değinen Beştaş, milyonların gözünün içine baka baka gerçek dışı söylemlerle "rant şovu" yapıldığını ileri sürdü.

Meral Danış Beştaş, iktidarın, emeklinin alım gücünü, memurun yaşam memnuniyetini arttırmak ve çiftçilerin sorunlarını çözmek gibi bir amacının olmadığını, bugün ülkede sağlık sektörü başta olmak her alanda kriz olduğunu ve insanların ilaç bile alamadığını savundu.

Hükümetin, rakiplerini devre dışı bırakmak için yargıyı kullandığın iddia eden Beştaş, Şebnem Korur Fincancı, Gezi, Kobani olayları ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik açılan davaları örnek verdi.

Kobani olaylarının görüldüğü davaya değinen Beştaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendi emrindeki hakimleri sahaya sürüyorlar ve istedikleri cezaları verdiriyorlar. Bu süreçte sadece iktidar değil yargı da kaybedecek. Yargı ileride verdiği bu kararların hepsinin değişeceğini ve kendilerinin de o görevde kalamayacağını gayet iyi biliyor. Adalete, hukukun üstünlüğüne inanan yargıç ve savcıları ayrı tutuyorum. Benim hedefimdeki yargı mensupları, iktidarın siyasi talimatlarını emir olarak telakki edip, hukuktan tamamen bağımsız karar verenlere yöneliktir. Kobani davasının dünyada eşi benzeri yok. Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu'nun asgari ilkeleri bile uygulanmıyor."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin