HDP ile ilgili bomba iddia: Kendini feshedecek. Gazeteci Murat Yetkin Ankara kulislerinde konuşulanları aktardı. HDP feshedilecek yola Yeşil Sol Parti olarak devam edilecek

Anayasa Mahkemesi'nde kapatma davası süren HDP ile ilgili çok dikkat çeken bir kulis bilgisi geldi. Gazeteci Murat Yetkin, HDP'nin aldığı olağanüstü kongre kararını değerlendirdi ve Ankara'da konuşulanları aktardı. HDP, kendini feshedecek.

Google Haberlere Abone ol
HDP ile ilgili bomba iddia: Kendini feshedecek. Gazeteci Murat Yetkin Ankara kulislerinde konuşulanları aktardı. HDP feshedilecek yola Yeşil Sol Parti olarak devam edilecek

HDP'nin kapatılması yönünde Anayasa Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

O dava sürerken Yeşil Sol Parti kuruldu ve hem cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hem de genel seçimlerinde HDP olarak değil, Yeşil Sol Parti olarak girildi.

Anayasa Mahkemesi'ndeki kapatmayla ilgili dava süreci devam ederken 1 Haziran 2023'te  bir açıklama yapan HDP Sözcüsü Ebru Günay, partisinin olağanüstü büyük kongre sürecinin başladığını duyurmuştu.

Günay, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, seçim sonrası değerlendirme süreçlerini başlattıklarını, öz eleştiri mekanizmasını işleterek hata ve yanlışlardan ders çıkaracaklarını söylemişti.

Seçim döneminde erteledikleri büyük kongre sürecinin de yeniden işlediğini ifade eden Günay, "Bu dönemin karşılıklı muhasebesini yaparak, sahici ve onarıcı bir eleştiri, öz eleştiri sürecinden geçip siyasete taşıdığımız tüm iradeyle yeniden buluşarak yüksek bir moralle büyük kongreye yürüyelim. Bizler için yeni dönem başladı. Örgütlü bir muhasebe sürecini büyük konferans ve kongreyle tamamlayacağız." diye konuşmuştu. Günay, olağanüstü büyük kongre tarihini parti kurulları ve halkla yapacakları toplantıların sonucunda belirleyeceklerini kaydetmişti.

 

HDP kapatılıyor mu?

İşte HDP'nin bu kararıyla ilgili gazeteci Murat Yetkin'den dikkat çeken bir kulis bilgisi geldi. Yetkin, kendisine ait YouTube kanalından yaptığı açıklamada Anayasa Mahkemesi'nde devam edep HDP'nni kapatılma davasının sürdüğünü belirtti ve olağaüstü kongerede HDP için feshedilme kararı alınacağını belirtti.

Yetkin, bununla ilgili olarak "HDP olağanüstü kongreye gideceğini açıkladı. Belki de kendini feshederek Anayasa Mahkemisi'nde süren kapatma davasının düşmesini sağlayabilir. Bunu da yeni bir bilgi olarak paylaşalım. Kulislerde böyle bir şey konuşuluyor. Yeşil Sol Parti'ye tamamen devrolmak üzere" dedi.

Öte yandan Siyasi Partiler Kanunu'nun 108. maddesine göre, hakkında kapatma davası olan parti kendini feshederse dava düşüyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin