HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu! Cumhur İttifakını eleştirdi: AKP-MHP ittifakı felaket ittifakıdır

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhur İttifakını eleştiren Buldan, "AKP-MHP ittifakı felaket ittifakıdır. Bu gemi batacak. Bizim derdimiz bu gemi batarken halkı kurtarmaktır." dedi.

Google Haberlere Abone ol
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu! Cumhur İttifakını eleştirdi: AKP-MHP ittifakı felaket ittifakıdır

Buldan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Uluslararası oyunların sonuçları Türk halkı ve ittifak halinde oldukları halklar açısından çok farklı oldu. Amacına ulaşamadı. 

Halen komplo ve kumpaslarla, tecrit politikasıyla demokratik çözüm yollarını tıkama yollarından çözüm alacaklarını sanıyorlar ama tarihi bir yanılgı içerisinde olduklarını unutmasınlar. İşte Kobani kumpas davası da ellerinde kaldı, dosyaları dava açıldığı gün çökmüştü. Bunu çökerten de sevgili arkadaşlarımız, yargılanan siyasetçiler oldu.

AKP ve küçük ortağı Türkiye'yi bir buhran dönemine soktu ve felakete doğru götürüyorlar. Hepimiz bunu görüyoruz. AKP-MHP ittifakı felaket ittifakıdır.Bugün milyonlarca emekçi 2022 yılının ilk tam zamlı maaşını aldılar. Emeklilerin cüzdanları bugün boşaldı. Zammın keyfini yaşayan ise tek bir yer var. O da Saray'dır. Saray ve yandaşları, beşli çetesi, müteahhitleri bundan faydalanmasını biliyorlar. Saray fatura ödemiyor. Sarayın faturalarını halk ödüyor. Kimse merak etmesin en büyük siyasi faturayı bu Saray iktidarı ödeyecektir. 

 Almak istedikleri halkımızın cebindeki son kuruştur. AKP Genel Başkanı, belediye başkanı olduğu dönemde parmağındaki yüzüğü göstererek "İşte bütün servetim budur. Eğer bir gün zengin olursam bilin ki bu kardeşiniz haram yemiştir" demişti. Şimdi ülkenin bütün kaynaklarını yüzük yaptılar, parmaklarına taktılar. 

Çıkmışlar durmadan "Yastık altındakileri getirin" diyorlar. Soymadıkları bir tek yer kalmıştı, o da insanların yastıklarının altıydı. Oraya da göz diktiler. Yastık altında para, altın yok. Yastık altında sadece faturalar var. 

Bu gemi batacak. Bizim derdimiz bu gemi batarken halkı kurtarmaktır. 

Zalimlikte sınır tanımayanlar şunu iyi bilsin ki adalet bir gün mutlaka size de lazım olacak. Tüm dünyaya hukuk tanımaz olduklarını ilan ettiler. Rezaletin dik alasıdır bu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin