HDP Eş Genel Başkanı Buldan, AB büyükelçileriyle görüştü

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet AB ülkelerinin büyükelçileriyle görüştü. Pervin Buldan ve beraberindekiler seçimlere ilişkin tartışmaları değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
HDP Eş Genel Başkanı Buldan, AB büyükelçileriyle görüştü

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile HDP Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Hişyar Özsoy, Avrupa Birliği-Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut'un ev sahipliğinde düzenlenen yemekte Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldi.

Görüşmede, ülkede yaşanan siyasi ve ekonomik krize dair HDP'nin görüşlerini paylaşan Buldan, seçimlere dair kamuoyundaki tartışma ve araştırmaları değerlendirdi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Demirtaş kararlarının uygulanmaması, 'Kobani Davası' ve HDP hakkında açılan kapatma davasındaki son gelişmelere dair görüşlerini aktaran Buldan, büyükelçilerden gelen soruları da yanıtladı.

Buldan, baskı, tutuklama ve yargılamalara rağmen HDP’nin gücünü artırmaya devam ettiğini, önümüzdeki dönemde Türkiye siyasetinde sonuçları belirleyen bir aktör olarak ülkenin ihtiyaç duyduğu siyasal dönüşümde önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin