HDP Eş Başkanı Mithat Sancar'dan iktidara ağır suçlama: Alevi oylarını rüşvetle almaya çalışıyorlar

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Meclis'te düzenlenen grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İktidara suçlamalar yöneltti. "Alevi oylarını rüşvetle almaya çalışıyorlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol
HDP Eş Başkanı Mithat Sancar'dan iktidara ağır suçlama: Alevi oylarını rüşvetle almaya çalışıyorlar

HDP Eş Genel Başkanı Mithar Sancar, partisinin grup toplantısında konuştu. Sancar, sözlerine 1 Kasım Dünya Kobane Günü'nü hatırlatarak başladı.

"Tüm dünyanın şahitlik ettiği bu mücadeleyi hafızalarda yaşatmak bir borçtur. Düştü, düşüyor diyenlere inat Kobane halkı hayattadır, özgür geleceğini inşa etmektedir" dedi. 

 Sancar'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

 -Yarın 4 Kasım. Partimize yönelik siyasi darbenin 5'inci yıl dönümü. Bizler eşit ve ortak bir yaşamı kurmakta ısrar ediyoruz. Bu ısrarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Siyasi darbe operasyonu tüm hızıyla devam ediyor ama HDP'nin inadı da sürüyor.

- Bu süreç sadece HDP'yi hedef almıyor. Bu süreç tüm demokrasi güçlerine, toplumsal muhalefete karşı darbe ve kuşatma düzenidir.

- Tüm darbe yöntemlerine rağmen amansız mücadele eden, her gün daha da büyüyen, barajları, tuzakları boşa çıkartan HDP'yi karşılarında gördükçe öfkelendiler. Öfkelendikçe zayıfladılar, acze düştüler. Biz bu yolda kararlılıkla yürüyoruz. Bu ülkeye yeni bir başlangıcın yolunu açmaya aday en güçlü siyasi aktör konumuna geliyoruz.

- Söyleyecek sözü olmayanlar, iktidarın güvenli bölgesine sığınıyor. Bu gölgenin herhangi bir güven sağlayacak gücü kalmadı. İktidar, halkın desteğini bir bütün olarak kaydediyor.

 - Kim ki HDP'ye saldırmak adına iktidarın diline ve politikalarına yanaşırsa iktidarın kaderini paylaşacaktır. Yeniden bu boş söylemlere medet ummanın tek adı vardır; acizdir. İktidar ne kadar acizse HDP'ye iktidarın diliyle saldıranlar da o kadar acizdir.

- Hakikatle yüzleşin, halkla barışın. Toplumun bütün kesimleriyle müzakere istiyoruz. 

- Savaş karşıtlığını blogunu büyütmek zorundayız. Geleceği inşa etmemizin en önemli kaynağı; savaş karşıtı geniş bloktan sağlam, onurlu büyük barış hareketine giden yoldan geçiyor.

- Hedefte şimdi Alevi kurumları var. Alevi kurumlarına 'rüşvet' anlamına gelecek çeşitli vaatlerle yaklaşmaya çalışıyorlar. Bu oyunlara en son prim verecek kesim Alevilerdir.

 - (Enflasyon rakamları) Halk derin bir yoksulluğa mahkum edildi. Her enflasyon yükselişinde, yoksullara milyonlar ekleniyor. Bu tablo iktidarın, bir avuç sermayaye, yandaşa rant aktarma politikasındadır. Savaşla halkın yoksulluğu arasında kopmaz bir ilişki vardır. Bir avuç sermayedarlar zengin olur, halka düşense evlatlarını kurban vermek yetmiyor ekmeklerinden olmaktır.

- Halkın mendili karanfil kokmalıdır, kan değil.

-Bizler bugün barış dedikçe; iktidarın aklına gelen "savaş kararlarımızın önünde diz çökün bize biat edin." Bu savaş politikalarının halka kan kusturduğunu görüyoruz, diz çökmeyeceğiz. Onurlu barış mücadelesinin önünde diz çökeceğiz elbette.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin