HDP deklarasyonu açıklandı, gazeteci İsmail Saymaz "Bu öneriler HDP’yi, Cumhur İttifakı ile karşı karşıya getiriyor" dedi

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, “Adalete, demokrasiye, barışa çağrı” deklarasyonunun detaylarını paylaştı. Halk TV yazarı gazeteci İsmail Saymaz, HDP'nin açıkladığı maddeleri değerlendirdi ve HDP'nin kiminle ittifak yapacağını açıkladı: Bu öneriler HDP’yi, Cumhur İttifakı ile karşı karşıya getiriyor.

Google Haberlere Abone ol
HDP deklarasyonu açıklandı, gazeteci İsmail Saymaz "Bu öneriler HDP’yi, Cumhur İttifakı ile karşı karşıya getiriyor" dedi

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, “Adalete, demokrasiye, barışa çağrı” deklarasyonu maddeler halinde açıklandı.

Açıklamayı değerlendiren gazeteci İsmail Saymaz da, HDP'nin deklarasoynunu değerlendirdi ve  "Bu öneriler HDP’yi, Cumhur İttifakı ile karşı karşıya getiriyor." dedi.

 İşte Saymaz'ın paylaşımları: 

HDP deklarasyon açıkladı. HDP seçimde ‘Demokrasi İttifakı’ oluşturacak. Deklarasyonda, Cumhur’a karşı ya da Millet’in yanında olma vurgusu yok. Bir ittifak işaret edilmiyor. “Kişisel hesaplar, partizan faydacılık yerine ortak akıl ve birlikte inşa anlayışı esas olmalı” deniyor.

HDP’nin deklarasyonunda parlamenter sisteme dönüş, bağımsız yargı, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, kayyumlar, İstanbul Sözleşmesi’nin geri gelmesi, barışçıl dış politika ve Kürt sorununda çözüm başlıkları var. Bu öneriler HDP’yi, Cumhur İttifakı ile karşı karşıya getiriyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin