Hazırlanın uçacak! Gram altının 2023 sonu fiyatını açıkladı. Uzmanından altın yatırımcılarını sevindirecek çağrı

Altın fiyatları son günlerde yükselişini sürdürürken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk'den ons ve gram altın hakkında çarpıcı açıklama geldi. Altın fiyatları için normalde FED faiz kararı yakından takip edilirken artık İsrail Hamas çatışmasındaki durumun daha çok göz önünde bulundurulduğunu belirten Yıldırımtürk gram altının sene sonunda ne kadar olacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Hazırlanın uçacak! Gram altının 2023 sonu fiyatını açıkladı. Uzmanından altın yatırımcılarını sevindirecek çağrı
Medyatava

Altın fiyatlarının ne kadar olacağı yatırımcıların radarında yer alıyor.

Yatırım içi sıklıkla tercih edilen ve güvenli liman olan altın, İsrail Hamas çatışmasının ardından hızla değer kazandı.

FED'in faizleri sabit bırakma kararının ardından açıklama yapan uzman Yıldırımtürk altının madenden çıkma fiyatının da yükseldiğini belirterek gram altının ne kadar olacağını açıkladı.

ONS ALTINDA 1985 DOLAR ÖNEMLİ

Ons altında 1985 doların önemli olduğunu ve bu seviyenin geçilmesi durumunda ons altının 2 bin doların üzerinde olmaya devam edeceğini açıklayan Yıldırımtürk, "Altının dış piyasada biraz daha güçlü görünümü bundan sonra kendini gösterecek gibi düşünüyorum." dedi.

"MADENDEN ÇIKMA FİYATINDA ARTIŞLAR VAR"

Altın hakkındaki yorumuna devam eden Yıldırımtürk, "Madenden çıkma fiyatında da artışlar var. Hem enerji hem lojistik hem de işçi ücretleri gibi. Bazı ocaklarda da daha derinden çıkarıldığı için maliyet yüksekliği var." dedi.

MERKEZ BANKALARI ALTIN ALIYOR

"Bu arada Merkez Bankaları rezerv çeşitlendirme çerçevesinde zaman zaman altın aldıklarını görüyoruz." diyen Yıldırımtürk, faiz artırımlarına rağmen dünyada enflasyonun halen söz konusu olduğunu belirterek, "Özellikle jeopolitik gerginlikler nedeniyle petrol fiyatlarının bir anda yükselmiş olması da enflasyona yansıması söz konusu. Özetleyecek olursak altın bunlardan bundan sonra destek alacak gibi görünüyor." dedi.

GRAM ALTIN SENE SONUNDA 2 BİN TL OLACAK

Altının güven verici olduğu için önünün açık olacağını kaydeden Yıldırımtürk kısa vadede ons altının 2075 - 2150 dolar seviyelerine doğru gideceğini tahmin ettiğini belirtti.

YouTube'da Nasıl Bir Ekonomi kanalında konuşan Yıldırımtürk gram altın hakkında ise, "1860 lira olan gram altının 1900 - 2 bin TL seviyelerini sene sonunda görmesi mümkün gibi görünüyor." diye konuştu.

Yatırım tavsiyesi değildir...

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin