Haziran ayında en çok hangi kişi ve kurumlar konuşuldu?

MMT'nin yaptığı araştırmaya göre Haziran ayında en çok konuşulan kişi ve kurumlar belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Haziran ayında en çok hangi kişi ve kurumlar konuşuldu?

Medya Takip Merkezi (MTM), Haziran ayı boyunca Adana’nın basında en fazla gündeme gelen kişi, kurum ve olaylarını incelemeye aldı. Gazete ve dergiler üzerinden hazırlanan araştırmaya göre,  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz şehrin en çok konuşulan ismi olurken, Acıbadem Adana Hastanesi ay boyunca basında en fazla yer bulan Adana markası oldu. Adana’daki Gezi Parkı protestoları ve Adana ile Houston’un işbirliği ise ayın basında öne çıkan konuları oldular.



Gezi Parkı olayları Adana’ya da sıçradı



İstanbul Gezi Parkı’nda yaşanan eylemler Adana’ya da sıçradı. 1 – 25 Haziran tarihleri arasında, Gezi Parkı’ndaki protestoya destek verme amacıyla, Adana’da 93 bin 950 kişinin sokağa çıktığı belirtildi. Adana’daki olaylar sırasında, 670 kişinin yakalandığı, 410 kişinin gözaltına alındığı, 18 kişinin tutuklandığı ve 12 kişinin ise serbest bırakıldığı açıklandı.



Adana-Houston işbirliği gelişiyor



Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın ABD’nin Houston kenti ile imzaladığı partner şehir protokolü sonrası, Haziran ayı içerisinde Houston’dan bir heyet Adana’yı ziyaret etti. Bu işbirliği ziyaretine ABD’den, Türk-Amerikan Ticaret Odası Başkanı Tarık Çelik, Vietnam-Amerikan Ticaret Odası Başkanı Dr. Victoria Bryant, Houston Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Dr. Farhang Niroomand ve Richmond Ekonomik Ekonomik Kalkınma Konseyi Başkanı Alison Wen katıldılar.



Zirvedeki isim Zihni Aldırmaz oldu



Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı medya araştırmasına göre, Haziran ayında Adana’nın en çok konuşulan ismi, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Zihni Aldırmaz oldu. Ay içerisinde kendisine makamında yapılan ziyaretler ile basından anılan Aldırmaz, yaptığı açılışlarla da gündemdeydi. Aldırmaz toplamda bin 336 haber ve yazıya konu oldu.



Aynı araştırmaya göre, Haziran ayının gündemde en fazla yer bulan ikinci ismi Adana Valisi Hüseyin Avni Coş oldu. Akil İnsanlar Akdeniz heyetinin ay içerisinde ziyaret ettiği Vali Coş, toplamda bin 167 haber ve yazı ile konuşulurken, onu takip eden diğer Adanalı isimler ise, Ömer Çelik (666 haber ve yazı), Mahmutcan Çelikcan (263 haber ve yazı) ve Osman Faruk Loğoğlu (133 haber ve yazı) oldular.



AYIN EN ÇOK KONUŞULAN İSİMLERİ





1    Zihni Aldırmaz (1.336)

2    Hüseyin Avni Coş (1.167)

3    Ömer Çelik (666)

4    Mahmut Çelikcan (263)

5    Osman Faruk Loğoğlu (133)

6    Kazım Barışık (129)

7    Fatoş Gürkan (124)

8    Seyfettin Yılmaz  (98)

9    Necdet Ünüvar (90)

10    Turgay Develi (89)



En çok Seyhan Belediyesi konuşuldu



MTM’nin aynı raporuna göre, Adana’nın basında en fazla yer alan ilçe belediyesi Seyhan Belediyesi oldu. Kendi kendini finanse etmesiyle dikkat çeken kentsel dönüşüm projeleri ile gündeme gelen belediye, toplamda 510 haber ve yazı ile konuşuldu.



Çukurova Belediyesi, Adana’da geçtiğimiz ay boyunca basına en fazla konu olan ikinci yerel yönetimi oldu. Belediyenin “Demokrat Belediyeler Fuarı”na katılımı ve Belediye başkanı Yıldıray Arıkan’ın fıtık ameliyatı geçirmesi, basında yoğun yansıma sağlayan konular oldular. Toplamda 381 haber ve yazıda yer bulan Çukurova Belediyesi’ni, Yüreğir Belediyesi (351 haber ve yazı), Sarıçam Belediyesi (337 haber ve yazı) ve Kozan Belediyesi (260 haber ve yazı) takip ettiler. 



AYIN EN ÇOK KONUŞULAN ADANA YEREL YÖNETİMLERİ





1    Seyhan Belediyesi (510)

2    Çukurova Belediyesi (381)

3    Yüreğir Belediyesi (351)

4    Sarıçam Belediyesi (337)

5    Kozan Belediyesi (260)

6    Ceyhan Belediyesi (209)

7    Pozantı Belediyesi (55)

8    Yumurtalık Belediyesi (48)

9    Aladağ Belediyesi (27)

10    Karaisalı Belediyesi (13)



MTM VERİLERİYLE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ İSE ŞU ŞEKİLDE



Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Adana Anakent Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi "Engelsiz Hastaneler" projesini yaşama geçirmek amacıyla bir günlük Engelsiz Hastaneler Strateji Çalıştayı düzenledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve beraberindeki heyet Hollanda'nın çeşitli kentleri ve Adana arasında kurumsal, kültürel ve ticari işbirliğinin gelişmesini sağlamak amacıyla bu ülkeye bir ziyaret gerçekleştirdi.

Adana Büyükşehir ve Ceyhan Belediyelerinin ana sponsorluğunda, Adana 5 Ocak Stadyumu’nda  gerçekleşen 11. Türkçe Olimpiyatları Adana etkinliklerine 20 ülkeden 70 öğrenci katıldı.

Adana'da yaklaşık 2 aydır devam eden ve Adana F Tipi Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu tarafından bu yıl 8. kez düzenlenen "8. Merhum İhsan Eroğul Futbol Turnuvası"nda Mersin Adliye takımı şampiyon oldu.

Adana Hava Limanı Başmüdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) kuruluşunun 80. yıl dönümünü kutladı.

Lüksemburg'un Ankara Büyükelçisi Arlette Conzemius ve beraberindeki Belçika Ekonomi ve Ticaret ataşeleri Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u makamında ziyaret ettiler. Heyet Türkiye'deki ve Adana'daki yatırımlar hakkında bilgiler aldı.

Adana İnsani Yardım Derneği ve İHH Adana Temsilciliği tarafından hayata geçirilen 'her camiye bir yetim' kampanyasıyla, anne ve babası olmayan çocuklara para yardımı yapılacağı açıklandı.

Adana’da Twitter ve Facebook’tan halkı provoke etmek ve gösterilere katılarak kamu ve özel mallara zarar verdiği ileri sürülen 2’si kız 14 kişi adliyeye sevk edildi.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin