Haziran ayı enflasyon rakamı açıklandı mı? Milyonlarca emekli ve memur TÜİK tarafından açıklanan haziran ayı enflasyon oranı verisini bekliyor (Haziran 2023 enflasyon oranı)

Milyonlarca emekli ve memur bugün açıklanacak TÜİK haziran ayı enflasyon oranı rakamlarına kilitlendi. Bugün açıklanacak haziran ayı enflasyon oranına göre memur ve emeklilere yapılacak temmuz maaş zammı da belli olacak. TÜİK haziran ayı enflasyon oranını saat kaçta açıklayacak?

Haziran ayı enflasyon rakamı açıklandı mı? Milyonlarca emekli ve memur TÜİK tarafından açıklanan haziran ayı enflasyon oranı verisini bekliyor (Haziran 2023 enflasyon oranı)

Emekli ve memurların gözü bugün TÜİK tarafından açıklanacak olan 2023 haziran ayı enflasyon oranı rakamlarında. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve emeklilerin temmuz ayında alacakları zam da belli olmuş olacak. TÜİK haziran ayı enflasyon verilerini saat kaçta açıklayacak?

TÜİK enflasyon oranını her ayın 3'ünde açıklıyordu. TÜİK, haziran ayı enflasyon verilerini 5 Temmuz (bugün) saat 10.00'da açıklayacak. 

ENAG HAZİRAN ENFLASYONUNU AÇIKLADI

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), haziran ayına ilişkin enflasyonu açıkladı. Buna göre ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) haziran ayında yüzde 8.54 arttı. E-TÜFE'nin son 12 aylık artışı yüzde 108.58 olarak gerçekleşti. Ocak-Haziran dönemi enflasyon oranı ise yüzde 50.53 oldu.

MEMUR VE EMEKLİ ENFLASYON ZAMMI

Rakamların açıklanmasıyla birlikte memur ve emeklilere yapılacak zam oranı da netleşmiş olacak. 

Merkez Bankası, Haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre geçtiğimiz ay yüzde 2,49 olan haziran ayı TÜFE artışı beklentisi, bu anket döneminde yüzde 2,81'e çıktı. Cari yıl sonu TÜFE'deki artış beklentisi de yüzde 38,55 oldu.

TÜFE'de artış beklentileri 12 ay sonrası için yüzde 29,84'ten 30,65'e yükselirken, 24 ay sonrası için yüzde 17,74'ten 18,12'ye çıktı.

MAYIS AYINDA NE AÇIKLANMIŞTI?

Enflasyon mayısta aylık bazda yüzde 0,04 artarken yıllık bazda yüzde 39,59'a geriledi Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), mayısta aylık bazda yüzde 0,04, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0,65 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 39,59 ile son 17 ayın, yurt içi üretici fiyatlarında da yüzde 40,76 ile son 24 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, mayısta 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 63,72, yurt içi üretici fiyatları yüzde 95,8 arttı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin