Hazır yufkadan çıtır çıtır börek yapmanın sırrı bulundu: Yufka böreği olduğuna inanamayacaksınız. Hazır yufkadan peynirli börek nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik börek yapmak için mutlaka bu tarifi deneyin. Lezzetiyle ve pratikliğiyle favoriniz olacak. İşte yufka böreği tarifi...

Google Haberlere Abone ol
Hazır yufkadan çıtır çıtır börek yapmanın sırrı bulundu: Yufka böreği olduğuna inanamayacaksınız. Hazır yufkadan peynirli börek nasıl yapılır?

Malzemeler;

30 adet baklavalık yufka

Sosu için;

1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta akı

İçi İçin;

350 gr peynir
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı pul biber

Üzeri İçin;

Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Yapılışı;

İlk olarak böreğin sosunu hazırlamaya başlayabiliriz. Böreğin sosu için uygun bir kabın içerisine  1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ ve sarısını üzeri için ayırdığımız 1 adet yumurtanın akını ekleyelim güzelce karıştıralım.

Böreğin iç harcı için  350 gram kadar beyaz peyniri çatalla ezelim akabinde  ince ince kıydığımız 1 tutam maydanozu ve 1 çay kaşığı pul biberi ilave ederek güzelce karıştıralım.

Baklavalık yufkalarımızın iki tanesini tezgahın üzerine alalım. Üzerine hazırladığımız sostan güzelce sürelim. 

Sos sürdükten sonra üzerine tekrar iki tane daha baklavalık yufka koyalım. Ardından üzerine sostan sürelim. Son kez 2 kat yufka daha serip üzerine sos sürelim.

Toplamda ikişer ikişer soslayarak 6 adet yufkayı üst üste koyalım. Yufkanın kenarına hazırladığımız peynirli iç harcından koyalım. 

Rulo formunda böreklerimizi sarmaya başlayalım. Ardından böreğimizi dört eşit parçaya bölelim. 

Yağlanmış fırın tepsisine böreklerimizi dizelim ve tüm böreklere bu işlemi uygulayalım.

Ardından üzerine yumurta sarısı sürme işlemini gerçekleştirelim. Susam ve çörek otu serpiştirdikten sonra 180 derece önceden ısıttığımız fırında 45-50 dakika kadar pişmeye bırakalım.

Pişme süresinin tamamlanmasının ardından afiyet tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin