Hazır bulunuşluk sınavı nedir? Hazır bulunuşluk sınavına hangi sınıflar girecek?

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından yapılan Hazır bulunuşluk sınavı, EBA sistemi üzerinden öğrencilerin erişimine açılacak. Kent genelinde yapılacak olan Hazır bulunuşluk sınavı için detaylar ise merak ediliyor. Yapılan açıklamada, öğrencilerin Türkçe, Fizik, Kimya, Matematik ve Biyoloji derslerinden sınava gireceği belirtildi. Peki, Hazır bulunuşluk sınavı nedir?

Google Haberlere Abone ol
Hazır bulunuşluk sınavı nedir? Hazır bulunuşluk sınavına hangi sınıflar girecek?

İstanbul’daki öğrencilerin EBA altyapısı üzerinden gireceği Hazır bulunuşluk sınavı hakkındaki detaylar merak ediliyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından düzenlenecek olan sınavın detayları ise öğrenciler ve velilerle paylaşıldı. Peki, Hazır bulunuşluk sınavına hangi sınıflar girecek? Hazır bulunuşluk sınavı nedir?

HAZIR BULUNUŞLUK SINAVI NEDİR?

Hazır bulunuşluk sınavı nedir? Hazır bulunuşluk sınavına hangi sınıflar girecek?

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, hazır bulunuşluk sınavı hakkında yaptığı açıklamada, hazır bulunuşluk uygulaması ile eksik öğrenmeleri tespit etmeyi ve gerekli tedbirleri alarak öğrencilerin öz güvenlerinin arttırılmasını amaçladıklarını açıkladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı yaptığı açıklamada, öğrenme-öğretme sisteminin önemli bir girdisi olan hazır bulunuşluk uygulamasının, 2023 Eğitim Vizyonu'nda da belirtildiği gibi süreç ve sonuç odaklı bütünleşik bir ölçme değerlendirme yaklaşımının oluşmasına katkı sunacağını belirtti.

 Hazır bulunuşluk sınavı nedir? Hazır bulunuşluk sınavına hangi sınıflar girecek? - Resim : 2

Yazıcı, "İlimizdeki hazır bulunuşluk uygulaması ile eksik öğrenmeleri tespit etmeyi ve gerekli tedbirleri alarak öğrencilerimizin öz güvenlerinin arttırılmasını amaçlıyoruz." İfadelerini kullandı.

HAZIR BULUNUŞLUK SINAVI NE ZAMAN?

Hazır bulunuşluk sınavı nedir? Hazır bulunuşluk sınavına hangi sınıflar girecek? - Resim : 3

Hazır bulunuşluk sınavı, 11 - 12 Eylül ve 18 - 19 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınavda öğrencilere her ders için 15 soru yöneltilecek.

HAZIR BULUNUŞLUK SINAVINA HANGİ SINIFLAR GİRECEK?

Hazır bulunuşluk sınavı; 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda Türkçe, Fen Bilimleri ve Matematik derslerinden 11-12 Eylül tarihlerinde yapılacak.

9, 10, 11 ve 12. sınıflarda ise Türk Dili ve Edebiyatı (Türkçe), Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden 18-19 Eylül'de yapılacak.

 Hazır bulunuşluk sınavı nedir? Hazır bulunuşluk sınavına hangi sınıflar girecek? - Resim : 4

8. ve 12. Sınıf öğrencileri için ayrıca 25-26 Eylül'de Destekleme ve Yetiştirme kursları hazır bulunuşluk uygulamasına tabi olacak.

KİMLER HAZIR BULUNUŞLUK SINAVINA GİREBİLİR?

Hazır bulunuşluk sınavı, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsamaktadır. Eğitim-öğretim yılının ilk haftasında yapılan sınavda, öğrencilerin hangi konularda eksik olduklarının belirlenmesi sağlanır.

 Hazır bulunuşluk sınavı nedir? Hazır bulunuşluk sınavına hangi sınıflar girecek? - Resim : 5

Yapılan sınav sonuçları öğretmenler ile paylaşılarak öğretmenlerin eksik konulara yönelik bir plan çıkarmasına yardımcı olan sınav, öğrencilerin daha sağlıklı ve özgüvenli bir şekilde sınavlara hazırlanması konusunda fayda sağlamaktadır.

Hazır bulunuşluk sınavı ile eğitim öğretimde yenilikçi bir bakış açısı oluşturmanın hedeflendiğini söyleyen Yazıcı, bu uygulamanın öğretmenlerin öğrenci eksiklerini daha iyi bir şekilde görerek öğrencilerin seviyelerinin yükseltilmesini kolaylaştıracağını ifade etti.

Etiketler meb okul sınav eba
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin