Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti! Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati oldu...

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevinden istifa etti. Elvan'ın yerine yardımcısı Nureddin Nebati atandı. Karar; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı.

Google Haberlere Abone ol
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti! Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati oldu...

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevinden istifa etti. Elvan'ın yerine yardımcısı Nureddin Nebati atandı.

Karar Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayımlandı. Kararda, "Görevvden affını isteyen ve görevden af talebi kabul eidlen Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Nureddin Nebati Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104'üncü ve 106'ıncı maddeleri gereğince atanmıştır." ifadeleri yer aldı.

İşte o karar:

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti! Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati oldu...

Nebati geçtiğimiz hafta Twitter'dan yaptığı açıklamada Türkiye'nin yeni ekonomi politikasını anlatmıştı. Nebati, uygulanan ekonomik politikayı ve faiz indirimini savunmuştu. Nebati'nin Berat Albayrak'a yakın olduğu bilgisi kulislerde konuşuluyordu.

 NUREDDİN NEBATİ KİMDİR?

Nureddin Nebati, 1 Ocak 1964’te Şanlıurfa Viranşehir’de doğdu.

Siyaset Bilimi Uzmanı; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora unvanını aldı. Farklı Üniversitelerde Siyaset Bilimi, Türk Siyasal Hayatı, Devlet ve Siyaset Sosyolojisi dersleri verdi.

İş Adamı, Tekstil işiyle uğraştı. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu. MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesidir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, Tügva, Önder, Utesav, TDED, BEK, İDD, İDV ve benzeri Vakıf ve Derneğin Üyeliği devam etmektedir.

Halen ÜTEV Vakfı Başkanlığı, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye Başkanı olup Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezinde Bilim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarda bulunmaktadır.

AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa, 26. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi.

İyi düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve 4 çocuk babasıdır..

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti! Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati oldu... - Resim : 3

Nureddin Nebati

LÜTFİ ELVAN'IN İSTİFASININ PERDE ARKASI

Ankara kulislerinde bir süredir Lütfi Elvan'ın uygulanan faiz politikasından rahatsız olduğu konuşuluyordu.

DOLAR VE EURO REKOR KIRMIŞTI

Merkez Bankası'nın Eylül ayında başlattığı faiz indirimi sonrasında Türk Lirası Yabancı para birimleri karşısında büyük değer kayıpları yaşamış dolar ve Euro kuru rekor kırmıştı.

ERDOĞAN İSİM VERMEDEN ELEŞTİRMİŞTİ

Erdoğan kasım ayının ortasında partisinin grup toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada ekonomik gelişmelere değinirken üstü kapalı, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ı eleştirmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti! Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati oldu... - Resim : 4

Lütfi Elvan

Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

“Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam.
Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim.
Bu konuda nas ortada, nas ortada olduğuna göre sana bana ne oluyor. Olaya buradan bakacağız ve ona göre de adımımızı atacağız.”

Erdoğan'ın bu sözleri AK Partililer tarafından alkışlanırken, Lütfi Elvan'ın alkışlamaması dikkat çekmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti! Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati oldu... - Resim : 5

UZUN SÜRE SESSİZ KALMIŞTI

16 Kasım'da yaptığı konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üstü kapalı olarak eleştirdiği ve o günden bu yana sessiz olan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomideki kur şokuna ilişkin herhangi bir değerlendirme yapmamış, son olarak büyüme rakamları ile ilgili önceki gün sosyal bir paylaşımda bulunmuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin