Hazılıklar tamamlandı, yeni dizinin çekimleri başlıyor!

Osmanlı Devleti'nin kuruluş yıllarını anlatan dizi yakında TRT 1 ekranlarında olacak.

Google Haberlere Abone ol
Hazılıklar tamamlandı, yeni dizinin çekimleri başlıyor!

TRT1 ekranlarında yayınlanacak olan 'Diriliş Ertuğrul' dizisinin hazırlıkları tamamlandı. İddialı oyuncu kadrosuyla da dikkat çeken dizinin çekimleri yakında başlayacak.



Yapımını Tekden Film’in, yapımcılığını ve senaristliğini Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği ve TRT'nin 50, Türk sinemasının da 100. yıl dönümü dolayısıyla yaptırdığı en iddialı yapımları arasında yer alan dizinin yönetmen koltuğunu da Burak Cem Arlıel oturuyor, dizinin genel yönetmenliğini de Metin Günay üstleniyor.



Aksiyon sahneleri ile oldukça iddialı olan 'Diriliş Ertuğrul' dizisi için oyuncular, özel hocalar ve yabancı koreografi ekiplerinden at binme ve kılıç kullanma eğitimi alırken dizi için ayrıca Beykoz Kundura Fabrikası ve Riva’da 13. yüzyılın dünyası inşa edildi.



Yakında TRT 1 ekranlarında yayınlanacak olan dizide Ertuğrul Bey’i Engin Altan Düzyatan canlandırırken, Esra Bilgiç de Halime Hatun rolüyle ona eşlik edecek. Dizide ayrıca Kaan Taşaner, Didem Balçın, Serdar Gökhan, Hülya Darcan, Levent Öktem, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner, Hande Subaşı ve Osman Soykut gibi güçlü isimler yer alıyor. 



TRT1 ekranlarında yayınlanacak olan 'Diriliş Ertuğrul' dizisi, 13. yüzyılda Ertuğrul Bey ve Alp’lerinin Tapınak Şövalyeleri, vahşi Moğollar ve acımasız Türkmen beylerine karşı olan mücadelelerini ve adım adım Osmanlı Beyliği’ni kurma sürecini konu alıyor. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin