Hazal Kaya: Özgün senaryo vardı da biz mi çekmedik?

Ünlü oyuncu Hürriyet Gazetesi'nden Hakan Gence'nin sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Hazal Kaya: Özgün senaryo vardı da biz mi çekmedik?

FOX'un Shameless uyarlaması yeni dizisi Bizim Hikaye ile ekranlara dönemey hazırlanan Hazal Kaya, Hürriyet'ten Hakan Gence'nin sorularını yanıtladı.



Hakan GENCE / HÜRRİYET

(Haber kapak fotoğrafı: Muysin AKGÜN)



Özgün senaryo vardı da biz mi çekmedik!



Yeni diziniz ‘Bizim Hikâye’, ‘Shameless’ adlı dizinin Türkiye uyarlaması. Dizinin orijinalindeki başrol oyuncusu Emmy Rossum, ‘Bizim Hikâye’nin tanıtım videosunu paylaşarak “Bu, Türkiye’deki Jimmy Steve ve Fiona mı?!” diye bir tweet attı. İşinizle dalga geçildiğine yönelik yorumlara katılıyor musunuz?



- Yok, bunu aşağılık kompleksine bağlıyorum. Dalga geçmek istese bunu daha net bir biçimde yapardı. Şaşkınlık dolu bir tweet atmış, haklı olarak. Kaldı ki henüz izlemediği bir diziyle ilgili sadece tanıtım üzerinden niye yorum yapsın?



‘Shameless’ta erotizm, eşcinsel ilişki ve madde kullanımı gibi konular işleniyor. Bunları sizin dizide ne kadar göreceğiz?



- ‘Shameless’ın alameti farikası içinde uyuşturucu, seks falan barındırması değil. Bütün karakterlerin sistemdeki bir problemi temsil etmesi ve bütün bunları samimi bir şekilde, birbirine sevgiyle bağlı bir aile üzerinden anlatması. Biz de işin aile kodlarını kullandık. Orijinaline birebir bağlı kalmadık, bize uyarladık.



O halde neden özgün senaryo yazılmadı?



- Özgün senaryo vardı da biz mi çekmedik? Bu özellikle son dönemde sektörel bir sorun. Ayrıca bir önceki soruda saydıkların da Türk televizyonlarında olamayacak şeyler.



Neden?



- RTÜK diye bir kurum var.



Yıllardır ekrana iş yapan bir oyuncu olarak bu anlamda özgür olamamak üzücü mü?



- Kesinlikle! Mesela şu an 2008’de yaptığımız şeyi (‘Aşk-ı Memnu’ dizisini) yapamıyoruz.



Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin