'Hayvan vergisi'yle yeni bir televizyon kanalı kuruluyor!

KCK’nın ‘çekilme durdu’ açıklamasıyla devletin istihbarat raporları da sızmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
'Hayvan vergisi'yle yeni bir televizyon kanalı kuruluyor!

PKK’nın Kandil’deki yönetimi KCK’nın, silahlı grupları sınır dışına çekmeyi durdurduğunu açıklamasıyla birlikte, devlet istihbarat birimleri örgütün silahlı faaliyetlerini araştırmaya hız verdi. PKK’nın Roj TV’nin yerine yeni bir televizyon kanalı kurmak için finans bulmak için çalışmalara başladığını öne süren istihbarat birimleri, örgütün, bölge halkından sözde vergi adı altında hayvan başına 2 lira aldığı, fitre ve zekât topladığını belirlendi.



Çözüm süreci devam ederken bir taraftan da PKK’nın faaliyetlerini yakından izlemeye devam eden güvenlik birimleri, sınır dışına çekilmenin durdurulması kararının ardından yeni bir değerlendirme raporu hazırladı.



PKK’nın çalışmalarını mercek altına alan güvenlik birimleri, örgütün, kapatılan Roj TV benzeri yeni bir televizyon kanalı kurmak amacıyla finans çalışması yaptığını tespit etti. Örgütün, Roj TV’nin Danimarka’dan yaptığı yayınların durdurulması ve tüm mal varlığına el konulması sonrasında yeni televizyon kanallarının açılabilmesi için gereken maddi kaynak arayışına girdiği öne sürülüyor. 



Güvenlik birimleri, örgütün, propaganda amaçlı kullandığı televizyon kanallarını yeniden açabilmek için bölgedeki hayvan sahiplerinden hayvan başına 2 lira para aldığını iddia etti. Güvenlik birimleri, fitre ve zekât toplanmasının yanı sıra bölge halkına yönelik vergilendirme faaliyetlerine hız verileceği tahmininde bulundu. Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin