Hayvan sahipleri dikkat... Bakanlığın verdiği süre doluyor. Ceza ödemek istemeyenler uzun kuyruklar oluşturdu

Ev hayvanlarına çip taktırmak isteyen hayvan sahipleri, il müdürlüklerinde yoğunluk oluşturdu. Tarım ve Orman Bakanlığı 1 Ocak'a kadar evcil kedi ve köpeklere çip taktırmayan hayvan sahiplerine 3 bin 642 lira para cezası uygulanacağını duyurmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Hayvan sahipleri dikkat... Bakanlığın verdiği süre doluyor. Ceza ödemek istemeyenler uzun kuyruklar oluşturdu

'Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik' kapsamında evcil hayvanlara çip takma zorunluluğu süresi, cumartesi günü bitecek.

Kedi, köpek ve gelincik sahipleri, il, ilçe tarım müdürlüklerine ya da yetki verilen kurum, kuruluş, gerçek veya tüzel kişilere ilgili beyannameyle başvuru yaparak, hayvanlarını kayıt altına aldırabilecek.

Bu tarihe kadar hayvanlarına çip taktırmayanlara 5199 sayılı kanun kapsamında 3 bin 642 lira para cezası uygulanacak.

Hayvan sahipleri dikkat... Bakanlığın verdiği süre doluyor. Ceza ödemek istemeyenler uzun kuyruklar oluşturdu

Kedi ve köpeğine çip taktırmak isteyen hayvan sahipleri, Antalya İl Tarım Müdürlüğü'nde uzun sıra oluşturdu.

İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, "Yıl sonuna yaklaştığımız için yoğunluk var. Türkiye genelinde 1 milyonu aşan çip uygulaması yapıldı. Antalya'da 66 bin hayvana çip takıldı. Hayvan sahipleri uygulamanın son günlerinde müdürlüklerimize yoğun olarak geliyor. Süre uzatılmayacak. Yılbaşına kadar başvuru yapılması halinde çip takımı sonrasında da devam edilecek. 31 Aralık'a kadar hayvan sahipleri mutlaka başvuru yapmalı" dedi.

Hayvan sahipleri dikkat... Bakanlığın verdiği süre doluyor. Ceza ödemek istemeyenler uzun kuyruklar oluşturdu - Resim : 2

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde 'Kaju' adını verdiği kedisine çip taktırmak için bekleyen Can Yüksel, uygulamanın hayvan sahipleri için çok faydalı olduğunu dile getirdi. Uygulamayla hayvanların sokağa bırakılmasının da engelleneceğini aktaran Yüksel, uzun süre sıra beklediğini anlattı.

Uygulama kapsamında Antalya'da 3 gelincik, 32 bin 108 köpek, 33 bin 892 kediye çip takılıp, kayıt altına alındı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin