Hayko Cepkin'den Türkiye rekoru

Türk Hava Kurumu (THK) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) desteğiyle bir araya gelen, aralarında müzisyen Hayko Cepkin'in de aralarında bulunduğu paraşütçüler, 24 kişilik rekoru 35'e çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
Hayko Cepkin'den Türkiye rekoru

Selçuk Efes Havaalanı'nda bir araya gelen amatör paraşütçüler, TSK'nın Casa ve C-130 tipi uçaklarını kullanarak, bir hafta süren antrenmanlarının ardından, serbest düşüş sırasında bir araya gelip 5,5 kilometre yukarıda şekil oluşturulan, "Big Way Türkiye Çoklu Tutuşma"da rekor kırmak için çalışmalarına başladı. 



Amatör paraşütçüleri bir araya getiren Levent Gürcan, ggeçen yıl paraşütçülüğün gelişmesi amacıyla THK ve TSK desteğiyle bir araya gelen amatör paraşütçülerin, 17 kişilik rekoru 24'e çıkardığını hatırlattı. Rekoru geliştirmek için yine THK ve TSK desteğiyle bir araya geldiklerini belirten Gürcan, bir haftalık antrenmanın ardından atlayışların ilk gününde, rekoru 35'e çıkardıklarını kaydetti. 



Gürcan, cuma günü sona erecek etkinlikte, rekoru 50'ye çıkarmayı hedeflediklerini dile getirerek, "Daha önemli hedefimiz, Cumhuriyet'in 95. yılında, rekoru 95'li tutuşma olarak gerçekleştirmek" dedi. 



"EKSTREM SPORLAR YETERİNCE ÖNEMSENMİYOR" 



Müzisyen Hayko Cepkin ise Türkiye'de paraşütçülük gibi ekstrem sporların yeterince önemsenmediğini vurgulayarak, "Her şeyde çok eksik kalıyoruz. 1935'te Atatürk 'ün kurduğu kurumda, dünya genelinde en sonlardayız. Yurt dışına gittiğimizde, 30-35-40'lı yapacağız deyince, yüzümüze gülüyorlar. Biz de yaşımız, bedenimiz, aklımız el verdikçe, ileri taşımaya çalışıyoruz" diye konuştu. 



Çoklu atlayışları mevcut şartlarda gerçekleştirmelerinin mümkün olmadığına dikkati çeken Cepkin, TSK'ya desteğinden dolayı teşekkür etti. 



TSK'nın, aralarında paraşütçülerin de olduğu 25 personeli, etkinlikte görev alıyor. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin