Hayko Cepkin Cumhuriyet konserinde farklılıkların birlikteliğine gönderme yaptı

Hayko Cepkin, "Hepimizi farklı dillerden, dinlerden, fikirlerden geliyoruz. Sahnede batı ve doğu müziğinin enstrümanlarıyla bir renk oluşturuyoruz. Bu akşam ise tek bir şey için buradayız; cumhuriyeti hep birlikte kutlamanın coşkusu" diyerek; müziğin birleştirici gücünün önemine vurgu yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Hayko Cepkin Cumhuriyet konserinde farklılıkların birlikteliğine gönderme yaptı

Gizem ERTÜRK / MEDYATAVA

Müzik festivallerinden dans gösterilerine, yerli ve yabancı isimlerin konserlerinden tiyatro oyunlarına ev sahipliği yapan İstanbul’un tarihi konser ve etkinlik mekanı Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Hayko Cepkin coşkusuna tanıklık etti. Konser öncesi Harbiye’nin etrafında uzun kuyruklar oluşturan Hayko fanları, sezon boyunca eşine az rastlanan bir şekilde konser alanını hınca hınç doldurdu.

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

Şehrin her köşesinde üstelik ücretsiz birçok etkinlik seçeneği olmasına rağmen Harbiye’yi böyle doldurmak açıkçası her ekibin harcı değil bu başarının da altını çizmekte fayda var. Bu durum Hayko’nun yıllardır binbir emekle inşa ettiği titizlik ve çalışkanlığın dinleyici tarafından ödüllendirilmesi olarak da yorumlanabilir. Sonuçta ne ekerseniz onu biçersiniz. An Epic Symphony ve Hayko Cepkin’in Cumhuriyet Bayramımıza özel büyük bir gösteri sergilediği konserde; Night Flight Symphony Orchestra ve korosuy 80 kişilik dev kadroyla dinleyiciyi adeta büyüledi.

Hayko’dan Birlikte Güzeliz Mesajı

Hepimizi farklı illerden, dillerden, fikirlerden geliyoruz. Sahnede batı ve doğu müziğinin enstrümanlarıyla bir renk oluşturuyoruz. Bu akşam ise tek bir şey için buradayız; cumhuriyeti hep birlikte kutlamanın coşkusu diyerek; müziğin birleştirici gücünün önemine vurgu yaptı.

Umarım Bir Daha Böyle Şarkılar Yazmak Zorunda Kalmam

Hayko Cepkin’in her fırsatta bu şarkıyı söylemekten utanıyorum. Umarım bir daha böyle şarkılar söylemek zorunda kalmam dediği ve ülkemizdeki çocuk gelin meselesine gönderme yapan Gelin Olmuş şarkısındaki mesajı da izleyiciden büyük alkış aldı.

Madımak’ı Unutmadı

Her konserinde olduğu gibi 1993 yılında Madımak Oteli’nde yaşanan Türkiye’nin aydın isimlerine karşı yapılan gerici katliamı da unutmayan Hayko Cepkin; kendisinin de geçmişte yer aldığı efsane topluluk Moğollar’ın 1994 yılındaki albümünde de yer alan Issızlığın Ortasında’yı söylemeyi ihmal etmedi.

Atatürk’ün İzinde...

Yalnızca şarkılarla değil duruşumuzla da Atatürk'ün izinde olduğumuzu göstermemiz gerektiğini altını çizen Hayko Cepkin'in sahneden yaptığı Atatürk görüntülerinden oluşan sinevizyonu dinleyiciler ayakta alkışladı. 

Sahne Sanatçılarının Performansı Büyüledi

Farklı renklerin uyumunu farklı kökenlerden gelen dans türleriyle de birleştirmeye seven Hayko Cepkin, tasavvuf geleneğinden gelen sema ve Amerika sirklerinden doğan pole dans sanatçılarının performslarına da sahnedesinde yer verdi.

Biz Daha İyisini Yapana Kadar En İyisi Bu...

Yaptığı sahne şovları ile de rakipsiz olan Hayko, konser sonrası sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarda her zaman olduğu gibi "Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu" sözünü tekrarladı.

Hayko Cepkin Cumhuriyet konserinde farklılıkların birlikteliğine gönderme yaptı

Hayko Cepkin Cumhuriyet konserinde farklılıkların birlikteliğine gönderme yaptı - Resim : 2

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin