Hayatınızda hiç 'Kürt Böreği' yediniz mi?

Burak Ataman'ın kaleme aldığı ilk romanı Cinius Yayınları etiketiyle çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Hayatınızda hiç 'Kürt Böreği' yediniz mi?

Burak Ataman’ın yurtdışında çalışırken çıktığı uzun seyahatlerde kaleme aldığı ilk romanı Kürt Böreği, Cinius Yayınları etiketiyle çıktı. 



Yiyenler bilir, su böreğinde olduğu gibi üstüste konulmuş hamur parçalarından oluşan sadece yağ ile yapılan sade bir börektir. Tat vermesi için üstüne pudra şekeri serpilir. Kürt Böreği basit ve sadedir ama yenildiğinde ağızda oluşan tadı aslında ne kadar karmaşık olduğunu düşündürür insana. Kürt Böreği de böyle bir etkiye sahip.



Romanda, farklı zamanlarda yaşanan olaylar,  sürükleyici bir anlatımla günümüze kadar taşınırken, birbirleriyle tesadüfen bir araya gelen bir avuç insanın ortak kaderlerini de belirliyor. 30 yıldır huzurevinde yaşayan bir adam ve onun yıllardır anlattıklarını ilk kez ciddiye alıp da polise ihbarda bulunan genç hemşire Bahar...



Sonrasında yaşananlar, genç kızın kendi geçmişindeki karanlığı aydınlatırken, aşkı da karşısına çıkarıyor. Geçmişinin kaderini de değiştireceğini öğrendikçe artık hiç bir şeyin sandığı gibi olmayacağını  gören Bahar, hayatını istediği gibi yaşayabilecek midir?             



YAZAR HAKKINDA



Yalın bir dille yazdığı ilk romanını kitapseverlerin beğenisine sunan Burak Ataman, hayatın her döneminin ayrı bir tadı olduğuna ve zamanı geldiğinde her şeyin yaşanması gerektiğine inananlardan.  Uzun yıllar uluslararası şirketlerde üst düzey yöneticilik yapan yazar, bugünlerde profesyonel kariyerine ara verip  hayallerini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyor. Evli ve 11 yaşında bir  çocuk babası olan 1966 doğumlu  Ataman, Yıldız Üniversitesi Makina Mühendisliği ve City of London Polytechnic İşletme yüksek lisans mezunu. Kitap yazmak yanında spor ve resim yapmayı seven Burak Ataman aynı zamanda yaklaşık 10 bin plaktan oluşan müzik koleksiyonuna sahip.



23 Eylül den itibaren kitapçı raflarında ve internet kitap satış sitelerinde satışa çıkan Kürt Böreği, 391 sayfaya sahip ve 19 TL'den satılıyor.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin