Hayatını kaybeden ünlü şarkıcı Sinead O'Connor son yolculuğuna İslami törenle uğurlanacak

İrlandalı şarkıcı Sinead O'Connor geçen hafta hayatını kaybetmişti. Müslüman olan O'Connor son yolculuğuna İslami törenle uğurlanacak.

Google Haberlere Abone ol
Hayatını kaybeden ünlü şarkıcı Sinead O'Connor son yolculuğuna İslami törenle uğurlanacak

Geçen hafta hayatını kaybeden ünlü İrlandalı şarkıcı Sinead O'Connor ya da İslam dinine geçtikten sonra kullandığı adıyla Shuhada Sadaqat'ın son yolculuğuna uğurlanması için hazırlıklar başladı. Törenin, önümüzdeki hafta sonuna kadar yapılacağı belirtiliyor.
Bir süre önce İrlanda'dan taşınarak yerleştiği Londra'daki evinde cansız bedeni bulunan ünlü şarkıcının otopsisi tamamlandı.

Otopsi raporu ve O'Connor'ın ölüm nedeni henüz açıklanmadı. Fakat şarkıcının naaşı ailesine teslim edildi. Ailenin de ünlü şarkıcıyı önümüzdeki haftanın sonuna kadar son yolculuğuna uğurlaması bekleniyor.

OTOPSİ TAMAMLANDI

Southork Adli Tıp Kurumu yetkilisi John Thompson, The Irish Times'a verdiği demeçte Sinead O'Connor'ın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için yapılan otopsinin tamamlandığını ve cenazenin aileye teslim edildiğini belirtti.

Yetkililer, otopsi raporunun tamamlanıp açıklanmasının biraz daha zaman alacağını ifade etti.
Resmi yetkililerin ilk anda yaptığı açıklamaya göre Sinead O'Connor'ın ölümü şüpheli bulunmamıştı. Fakat son yapılan yazılı açıklamada eğer soruşturma açılması gerekirse bunun da kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.
Sinead OConnor son yolculuğuna İslami törenle uğurlanacak. Ailesi olasılıkları değerlendiriyor.

AİLESİ İSLAMİ CENAZE TÖRENİ İÇİN OLASILIKLARI DEĞERLENDİRİYOR

Bu arada İrlanda basınına göre 2018 yılında Müslüman olan ve adını da Shuhada Sadaqat olarak değiştiren şarkıcının ailesi de İslami geleneklere uygun bir cenaze töreni için olasılıkları değerlendiriyor.

Sinead O'Connor, 2018 yılında yaptığı bir sosyal medya paylaşımıyla Katolik Hristiyanlıktan ayrılıp İslam dinini seçtiğini duyurmuştu.

Ünlü şarkıcı, "Müslüman olmaktan gurur duyuyorum. Bu her akıllı ilahiyatçının doğal olarak varacağı bir sonuç. Tüm kutsal yazıtlar bizi İslam dinine götürüyor" mesajına yer vermişti.
Sinead O'Connor, Mülsüman olduğunu duyurduktan sonra bir keresinde de Ezan okuduğu bir videoyu sosyal medya sayfasından paylaşmıştı.

Ezanı kendi tarzında ve Arapça olarak yorumlayan şarkıcı "Belki bazı kelimeleri doğru telaffuz edememiş olabilirim. Ama benim yorumum bu" diye belirtmişti.


Öte yandan geçtiğimiz hafta da İrlanda İslam Kültür Merkezi'nin yetkilisi Ali Selim, O'Connor'ın ailesine İslami cenaze töreni konusunda yardımcı olmaktan memnuniyet duyacaklarını söylemişti.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin