Hayatını kaybeden ünlü gazeteci Hıncal Uluç’a neden tepki gösteriliyor? Hıncal Uluç Defne Joy Foster hakkında ne yazmıştı? Ünlü isim hangi tartışmalarla gündemde

Hayatını kaybeden ünlü gazeteci Hıncal Uluç, taziyelerin yanı sıra tepkilerle de gündemde... En çok Defne Joy Foster yazısına tepkiler geldi. Ünlü gazeteciye yağan tepkiler haklı mı haksız mı? Defne Joy Foster, Fenerbahçe taraftarları, gazeteciler… Ünlü isim hangi tartışmalarla gündemde?

Google Haberlere Abone ol
Hayatını kaybeden ünlü gazeteci Hıncal Uluç’a neden tepki gösteriliyor? Hıncal Uluç Defne Joy Foster hakkında ne yazmıştı? Ünlü isim hangi tartışmalarla gündemde

Uzun süredir tedavi gören ve hastanede yaşama veda eden gazeteci, köşe yazarı ve spor yorumcusu Hıncal Uluç, gerisinde tartışmalar bıraktı.

Hıncal Uluç, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 83 yaşında hayatını kaybetti. İki böbreğini de kaybeden Uluç, kan zehirlenmesi sebebiyle tedavi altına alınmış, bir süre de önce kalçasını kırmış ve by-pass ameliyatı olmuştu. Geçtiğimiz Temmuz ayında da “öldü” haberleri çıkan Uluç, şimdiye kadar 10’a yakın ameliyat geçirdi.

HINCAL ULUÇ ÖLDÜ, DEFNE'YE ALLAH RAHMET EYLESİN...

17 yaşından beri gazetecilik mesleğini sürdüren Hıncal Uluç’un ölümün ardından, daha önceden yazdığı yazılar ve kimi olaylar nedeniyle tartışmalar bıraktı. 1994 yılında silahlı saldırıya uğrayarak topuğundan vurulan Uluç, ölümünün ardından en çok da Defne Joy Foster’ın ölümü üzerine yazdığı sözlerle gündeme geldi.

Spor camiasının medyatik isimlerinden olan Uluç, Sunucu ve Oyuncu Defne Joy Foster’ın, arkadaşı Kerem Altan’ın evinde hayatını kaybetmesi sonrası kaleme aldığı yazıda, "Defne'nin ölümü tipik bir 'Su testisi, su yolunda kırıldı' olayıdır!.." yazmıştı. “Bu nasıl bir mahalle baskısıdır?” başlıklı yazı, ölümünün ardından da Uluç’u rahat bırakmadı. Birçok sosyal medya kullanıcısı Uluç’un yazısını hatırlatarak eleştirel yorumlar paylaştı. Uluç’un ölümü için paylaştıkları notlarda Defne Joy Foster’in fotoğraflarını paylaşan kullanıcılar Defne Joy Foster’ı “rahmetle” anan kullanıcılar Uluç için ise “hakkımızı helal etmiyoruz” dediler.

Hayatını kaybeden ünlü gazeteci Hıncal Uluç’a neden tepki gösteriliyor? Hıncal Uluç Defne Joy Foster hakkında ne yazmıştı? Ünlü isim hangi tartışmalarla gündemde

Uluç, çok tepki çeken o yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

Ölmüş.. Allah rahmet eylesin..
Ama böyle bir insana, öldü diye saygı duymamı kimse benden beklemesin..
Kimse de, onu Azize ilan ederek, gençliğin önüne "Rol model" diye koymaya kalkmasın..

Defne Joy Foster'in ölüm sebebi bilinmiyor..
Astım hastasıymış. Fena halde sarhoşmuş. Bilinen o.. Alkol mü?. Son zamanlarda
zararı bilimsel araştırmalara konu olan, bir nevi doping, enerji içeceklerinin aşırı
kullanılması mı?. Uyuşturucu mu?. 10 gün içinde Adli Tıp gerçeği açıklayacakmış..
Öğreneceğiz.

Ama benim görüşüm değişmeyecek.
Defne'nin ölümü tipik bir "Su testisi, su yolunda kırıldı" olayıdır!..

Daha sonra katıldığı bir programda da yazısını savunarak "Pişman mısınız" sorusuna "Sadece su testisi su yolunda kırılır dediğim için pişmanım, geri kalan her şeyin altına imzamı atarım" yanıtı vermişti.

Yazısının ardından Foster'ın ailesi Uluç’a 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açmış, Uluç, 20 bin liralık tazminata mahkum edilmişti. Uluç yıllarca bu yazısıyla hatırlanmış ve tepkilerin odağında olmuştu.

FENERBAHÇELİ TARAFTARLAR ÜZÜLMEDİ!

Öte yandan Galatasaray taraftarı olduğunu bilinen Uluç, yorumları ve yazıları nedeniyle zaman zaman ezeli rakip Fenerbahçe başta olmak üzere diğer takımların taraftarının da tepkisinin hedefi oluyordu.  Ölümünün ardından sosyal medyada yapılan paylaşımlara bu tepki de yansıdı. Sık sık söylediği “Bu sene Fener’i şampiyon yapacaklar” sözü de kullanıcıların dilinden düşmedi.

Hayatını kaybeden ünlü gazeteci Hıncal Uluç’a neden tepki gösteriliyor? Hıncal Uluç Defne Joy Foster hakkında ne yazmıştı? Ünlü isim hangi tartışmalarla gündemde - Resim : 2

“ÖNCEKİ ÖLÜMÜN” ARDINDAN NELER SÖYLENMİŞTİ?

Uluç’un ölümünün ardından, Temmuz ayında Uluç’un öldüğü iddiaları üzerine yapılan yorumlar da bir kez daha hatırlandı. Gazeteci Cüneyt Özdemir 17 Temmuz’da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Asıl konuşmamız gereken bu kadar vasat, kibirli, faşist, beleşçi, bencil ve herkesin ortak nefretini kazanmış bir adama yıllarca yazı yazdırılması, abilenilmesi, yaltaklanılması olmalı. Köşe yazarlığında 'ne olunmaması gerektiğinin' simgesiydi. Tam da hak ettiği gibi uğurlanıyor!" demişti. Özdemir paylaşımını isim vermeden yapsa da o sözlerin Hıncal Uluç için ifade ettiği anlaşılmıştı.

Özdemir’in paylaşımını Uluç’la uzun yıllar birlikte çalışmış olan Gazeteci Fatih Altaylı köşesine taşıyarak “Sıradan insanların öfkesini, eleştirisini anlarım da, bizim meslek erbabının yanıt verebilecek pozisyonda iken Hıncal Abi deyip, ölüm döşeğinde iken gömenini hiç ama hiç anlamam” demişti. Yazısında kendisi de Uluç hakkında birçok eleştiride bulunan Altaylı, “Ama en büyük ayıbı Defne Joy Foster’e yapmıştı, ‘Su testisi su yolunda kırıldı’ diyerek. Eski Hıncal Uluç o lafı söylemek bir yana söyleyeni yerden yere vururdu. O gün anladım ki, ‘Yaşlanmış, artık bırakması lazım.’” İfadelerini kullanmıştı.

Hayatını kaybeden ünlü gazeteci Hıncal Uluç’a neden tepki gösteriliyor? Hıncal Uluç Defne Joy Foster hakkında ne yazmıştı? Ünlü isim hangi tartışmalarla gündemde - Resim : 3

SALDIRIYA UĞRADI, PARA CEZASI ALDI…

Uluç, 1994 yılında uğradığı bir silahlı saldırı sonucu topuğundan vuruldu. 2004’te Antalya Valisi Alaaddin Yüksel hakkında yazdığı bir yazıdan dolayı 2008 yılında 1 ay hapis ve para cezasına çarptırıldı.

HINCAL ULUÇ KİMDİR? YAŞAMINDAN KESİTLER…

1 Kasım 1939 tarihinde Kilis'te dünyaya geldi. İlkokula Bandırma'da başlayan Uluç, 1950 senesinde Kilis'te bitirdi. 1952 senesinde ortaokula Antakya'da başladı ve geri kalan eğitimini de Ankara Kurtuluş Lisesi'nde tamamladı. Bir dönem İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde öğrenim gördü, sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazandı. Uluç, gazeteciliğe ilk adımını Yenigün gazetesinin spor sayfası ile attı.

Aynı zamanda Cumhuriyet gazetesinde de haftada iki gün spor yazıları yazan Uluç, TRT kurulunca pazartesi günleri yine Cumhuriyet'te tam sayfa TV gazetesi yaptı.

1980 yılında Gelişim Yayınları'nın sahibi Ercan Arıklı ile bir dergi çıkarmak için İstanbul'a gelen Uluç, 1990’da Sabah gazetesinde yazmaya başladı. Uluç son olarak Sabah gazetesinde yazarlık yapmaya devam ediyordu.

Daha fazlası için TIKLAYIN…

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin