Hayatını kaybeden Selçuk Yula için hastaneden açıklama!

Fenerbahçe ve milli takımın eski futbolcularından spor yazarı Selçuk Yula için açıklama yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Hayatını kaybeden Selçuk Yula için hastaneden açıklama!

Fenerbahçe'nin efsane ismi Selçuk Yula hayatını kaybetti. Sabah saatlerinde gelen haber sevenlerini yasa boğdu. 54 yaşında vefat eden Selçuk Yula, son olarak spor yorumculuğu yapıyordu.



Selçuk Yula'nın ölümüyle ilgili hastaneden açıklama: "Sabah 06.30'da solunum sıkıntısıyla acil servise getirilen sayın Yula, tüm yeniden canlandırma işlemlerine yanıt vermemiş ve saat 07.20'de hayatını kaybetmiştir"



Galatasaray ve Fenerbahçe'de forma giyen ve 54 yaşında vefat eden Selçuk Yula, spor yorumculuğu yapıyordu.



'Evde kusması bunun bir işaretiydi'



Ölüm haberi üzerine hastaneye gelen tiyatro oyuncusu Ali Erkazan, ünlü futbolcunun dün rahatsızlanarak kendi evine geldiğini ancak hastaneye gitmek istemediğini söyledi. 

 

Selçuk Yula'nın ölümüne ilişkin açıklama yapan Ali Erkazan, "Selçuk Yula çok iyi bir dostumdu." dedi. Dün dışarda rahatsızlandığı için kendi evine geldiğini anlatan Erkazan şunları söyledi: "Çok büyük bir dostluğumuz var. Dışarda rahatsız olmuş bana geldi kızıyla. Evde kusturduk toparladı. Hastaneye götüreyim dedim istemedi. Sonra taksiye bindi gitti. Sanırım dün evdeki kusması bunun bir işaretiydi. Hastaneye götürmek isteyince, 'Ben bir hafta önce baktırdım kalbimde bir şey yok' dedi. Çok inatçıydı."

 

Yarın son yolculuğuna uğurlanıyor

 

Vefat eden Fenerbahçe ve milli takımın eski futbolcusu  ve spor yazarı Selçuk Yula'nın cenazesi yarın Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa  verilecek. 

 

Rahatsızlığının ardından kaldırıldığı hastanede vefat eden Yula'nın  cenazesi Karacaahmet Şakirin Camisi'nde ikindi namazının ardından kılınacak  cenaze namazından sonra defnedilecek. 

 

Selçuk Yula için Fenerbahçe Kulübü'nde de tören düzenlenmesi  bekleniyor. 

 

Selçuk Yula kimdir?

 


8 Kasım 1959 tarihinde, Ankara'da dünyaya gelen Yula, futbolculuk kariyerine, Şekerspor'da başladı.

 

Transfer olduğu Fenerbahçe'de golcülüğü ve penaltı atışları ile tanınan Yula, takımda oynarken, 1981 - 1982 sezonunda kaydettiği 16 golle, 1982 - 1983 sezonunda da attığı 19 golle, Gol Kralı oldu.

 

1979 – 1986 seneleri arasında, Fenerbahçe forması altında, 134 gol atan Yula, 1986’da, Almanya'nın, Blau Weiss 90 Berlin takımına geçti. Berlin’de bir sezon geçiren Yula, daha sonra Türkiye’ye dönerek, Sarıyer forması giydi.

 

19 Temmuz 1991’de Galatasaray'la, 2 yıllık mukavele imzalayan ve 31 Mayıs 1993'e kadar, sarı-kırmızılı formayı giyen Yula, 21 kez oynadığı Milli Takım'da, 3 kez kaptanlık yaptı.

 

Selçuk Yula, futbolculuk hayatını noktaladıktan sonra çeşitli gazetelerde ve televizyon kanallarında, futbol yorumculuğuna başladı.



Fenerbahçe'den açıklama!



"Fenerbahçemizin ve Milli Takımın eski futbolcularından Selçuk Yula’yı kaybettik. Kalp krizi sonucu bugün sabah saatlerinde aramızdan ayrılan Selçuk Yula 54 yaşındaydı. Merhuma Allah’tan rahmet, Ailesi, yakınları, sevenleri ve tüm Fenerbahçe Camiası’na başsağlığı dileriz."



Galatasaray'dan başsağlığı mesajı!



"Bir dönem Galatasaray formasını giymiş eski milli futbolcularımızdan Selçuk Yula’nın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve başta yıllarca formasını taşıdığı Fenerbahçe Spor Kulübü olmak üzere Türk futbol camiasına başsağlığı dileriz." DHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin