Hayatını kaybeden AK Parti Milletvekili için TBMM'de tören

Tedavi gördüğü hastanede 64 yaşında vefat eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç için TBMM'de cenaze töreni düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Hayatını kaybeden AK Parti Milletvekili için TBMM'de tören

Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, bir süredir tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi'nde dün akşam hayatını kaybetti. Evli ve 3 çocuk babası Kılıç için TBMM'de cenaze töreni düzenlendi. 

Hayatını kaybeden AK Parti Milletvekili için TBMM'de törenTörene; Kılıç'ın ailesinin yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti genel başkan vekilleri Binali Yıldırım, Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, grup başkan vekilleri Mahir Ünal, Mustafa Elitaş, Emin Akbaşoğlu, HDP Meclis Başkan Vekili Nimetullah Erdoğmuş, İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ile çok sayıda AK Parti'li ve muhalefet partilerine mensup milletvekili katıldı.

ŞENTOP: DOSTUMUZU KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜ İÇİNDEYİZ

Törende İmran Kılıç'ın öz geçmişinin okunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, dua edildi. Tören sırasında, İmran Kılıç'ın kızı Döndü İslamoğlu'nun gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Hayatını kaybeden AK Parti Milletvekili için TBMM'de tören - Resim : 2

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yaptığı konuşmada, "Bir arkadaşımızı, dostumuzu kaybetmenin ızdırabı, üzüntüsü içindeyiz. Sözleri ve üslubu ile nezaket içerisinde bir arkadaşımızdı. Allah rahmet eylesin. Ölüm hepimiz için hayatın bir gerçeği. Cenab-ı Hak ölümü de hayatı da yaratmıştır. Kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum" dedi.

İmran Kılıç'ın cenazesi, törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Kahramanmaraş'a gönderildi.

TORUNU YUSUF TABUTUNA SARILARAK AĞLADI

Törende torunu 7 yaşındaki Yusuf İslamoğlu, dedesi İmran Kılıç'ın Türk bayağına sarılı tabutuna kapanarak uzun süre gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Mustafa Tekin tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınan İmran Kılıç'ın cenazesi, daha sonra cenaze aracına konuldu. İmran Kılıç'ın cenazesi, Cüceli Mahallesi Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Hayatını kaybeden AK Parti Milletvekili için TBMM'de tören - Resim : 3

1957'de Kahramanmaraş'ta doğan İmran Kılıç, Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'ni bitirip aynı fakültede yüksek lisans eğitimini tamamladı. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde değişik il ve ilçelerde müftülük görevlerinde bulunan İmran Kılıç, 1 Kasım 2015'te yapılan seçimlerde Kahramanmaraş milletvekili seçilip TBMM'ye girdi. Arapça bilen İmran Kılıç, 3 çocuk babasıydı.

Hayatını kaybeden AK Parti Milletvekili için TBMM'de tören - Resim : 4

Erdoğan'dan AK Parti milletvekili İmran Kılıç için taziye ilanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç için yayınladığı taziye ilanında, "Ülkemize ve milletimize hizmetlerini daima şükranla yâd edeceğimiz kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesine, Kahramanmaraşlılara ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam vefat eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç için bugün bazı gazetelerde başsağlığı mesajı yayınladı. Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Hayatını müftü, idareci, yazar, programcı, konuşmacı olarak irşat ve eğitim-öğretim faaliyetlerine adayan ilim ve irfan insanı İmran Kılıç kardeşimiz ebedi âleme irtihal etmiştir. Ülkemize ve milletimize hizmetlerini daima şükranla yâd edeceğimiz kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesine, Kahramanmaraşlılara ve sevenlerine başsağlığı diliyorum."

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin