Hayallerimi Cumhuriyet sayesinde gerçekleştirdim! Filenin Sultanları ve Fenerbahçe kaptanı Eda: Cumhuriyet'e borçluyum, onun sayesinde güçlü bir kadınım

Filenin Sultanları ve Fenerbahçe OPET takımının kaptanı Eda Erdem Dündar Cumhuriyet'in 100. yılı için özel bir röportaj verdi. Kaptan Eda röportajında Cumhuriyet'e büyük bir şükran ve minnet duyduğunu söyleyerek, "Cumhuriyet'in bize sunduğu değerler sayesinde hayatımı güçlü bir kadın olarak idame ettiriyorum. Sonsuz bir borç hissediyorum" dedi. Kaptan Eda röportajıonı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükranlarını sunarak tamamladı.

Google Haberlere Abone ol
Hayallerimi Cumhuriyet sayesinde gerçekleştirdim! Filenin Sultanları ve Fenerbahçe kaptanı Eda: Cumhuriyet'e borçluyum, onun sayesinde güçlü bir kadınım

Fenerbahçe Opet ve A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kaptanı Eda Erdem Dündar, Cumhuriyet sayesinde güçlü bir kadın olarak hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.
Anadolu Ajansı'nın Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla hazırladığı "spor" temalı dosya haberler kapsamında bu haberde, Fenerbahçe Opet ve A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar'ın röportajına yer verildi.

"CUMHURİYET'E BORÇLUYUM"

Cumhuriyet denildiğinde aklına ilk gelenin özgürlük ve eşitlik olduğunu vurgulayan Eda Erdem Dündar, "Cumhuriyet sayesinde bir kadın olarak güçlü bir şekilde hayatıma ve mücadeleme devam ediyorum. Tıpkı sanatta, siyasette, bilimde başarılı olan diğer kadınlarımız gibi. Bence Cumhuriyet, kadınların kendini keşfetme potansiyellerinin farkına varıp, hayaller kurabilmesine ve en önemlisi bu hayalleri gerçeğe dönüştürmesine imkanı sağlıyor. Cumhuriyet'e büyük bir borç hissediyorum. 100. yılda bize Cumhuriyet'i sunan, kuran Atatürk ve silah arkadaşlarını sonsuz bir minnet ve şükranla anmak istiyorum." diye konuştu.

Hayallerimi Cumhuriyet sayesinde gerçekleştirdim! Filenin Sultanları ve Fenerbahçe kaptanı Eda: Cumhuriyet'e borçluyum, onun sayesinde güçlü bir kadınım

Milli takım olarak Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası'nı altın madalyayla tamamlamalarının ardından olimpiyat elemelerini de oldukça başarılı şekilde geçerek çıtayı belli bir noktaya taşıdıklarını dile getiren Eda Erdem Dündar, hedeflerin yükseldiğini belirterek, şöyle devam etti:

YİNE BİR TARİH YAZSAK KÖTÜ MÜ OLUR?

"Avrupa ve Milletler Ligi şampiyonluğu kazandık. Olimpiyat elemelerinde 7'de 7 yapan tek takım olarak Dünya Kupası'nı da müzemize getirerek bu yazı mükemmel bir şekilde bitirdik. Tabii ki buradan itibaren yukarıyı hedeflememiz gerekiyor. Bu çıtayı daha yukarı koymak için mücadele edeceğiz. Önümüzdeki yaz bize bunun için çok güzel olanak sağlıyor. 2024 Paris Olimpiyatları'nın favorileri arasındayız. Olimpiyatlarda grup eşleşmelerine bakacağız. Çok güçlü ve değerli rakiplerimiz var. Niyetimiz tabii ki madalya. Yine bir tarih yazsak kötü mü olur? Çok güzel olur diye düşünüyorum.

ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI VURGUSU

Son olarak Cumhuriyet'in 100. yılıyla ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren Eda Erdem, sözlerini şu şekilde tamamladı:
"Cumhuriyet'imizin 100. yılını kutluyoruz. Büyük bir şükran ve minnet duyuyorum. Cumhuriyet'in bize sunduğu değerler sayesinde hayatımı güçlü bir kadın olarak idame ettiriyorum. Sonsuz bir borç hissediyorum. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına sonsuz minnet ve şükranlarımı sunmak istiyorum. Fenerbahçe Spor Kulübünün bir sporcusu olarak 'Atamızın izindeyiz, Cumhuriyet'in Feneriyiz' sloganıyla sporda da elimizden gelenin en iyisini yaparak, ülkemizi gururlandırmaya, spora en iyi şekilde katkı vermeye devam edeceğimizi söyleyebilirim."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin