Hayaline 82 yaşında ulaştı. İlerleyen yaşı ve hastalıklarına rağmen hayali olan üniversiteden 82 yaşında başarıyla mezun oldu

İstanbul Üniversitesi Biyoloji mezunu olan ve 1973 - 1997 arasında öğretmenlik yapan 82 yaşındaki Hamdi Balkaş'ın en büyük hayali resim yapmaktı. Emekliliğinin ardından balkonunda resim yapan Alkaş, 2018'de girdiği üniversite sınavında kazandığı Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü'nü başarıyla bitirerek mezun oldu. Alkaş eğitimi sırasında rahatsızlıkları olmasına rağmen hatta ameliyat geçirmesine rağmen fakülteyi 3. olarak bitirdi.

Google Haberlere Abone ol
Hayaline 82 yaşında ulaştı. İlerleyen yaşı ve hastalıklarına rağmen hayali olan üniversiteden 82 yaşında başarıyla mezun oldu

Kastamonu'da yaşayan 82 yaşındaki Hamdi Balkaş, ilerleyen yaşına ve rahatsızlıklarına rağmen hayali olan Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu.

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden mezun olan Balkaş, 1973-1997 yıllarında İstanbul ve Kastamonu'da biyoloji öğretmenliği yaptı. Resme büyük ilgi duyan Balkaş, bu alanda duyduğu eğitim isteğine çeşitli sebeplerden ulaşamadı.

EVİNİN BALKONUNDA RESİM YAPTI

Emekliliğinin ardından Kastamonu'nun Araç ilçesindeki köyünde yaşamaya başlayan Balkaş, evinin balkonunda resimler yaparak hobisini sürdürdü.

Teknik ve bilgi olarak kendisini yetersiz hisseden Balkaş, 2018'de girdiği üniversite sınavında yeterli puanı almasının ardından Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü özel yetenek sınavını kazandı. Balkaş, eğitimine devam ettiği sırada çeşitli rahatsızlıklar ve ameliyatlar geçirmesine rağmen fakülteyi üçüncülükle bitirmeyi başardı.

GENÇLİKLERİNİN KIYMETİNİ BİLSİNLER

Kastamonu Üniversitesinin mezuniyet töreninde kep fırlatan Balkaş, gazetecilere, 82 yaşında istediği bölümden mezun olduğunu belirterek, "Üniversiteye girmeden önce de resim yapıyordum. Bunun bilgisini öğrenmek istedim. Bilgisiz bir şey olmuyor. Gençler gençliklerinin kıymetini bilsinler." ifadesini kullandı.

Evinin balkonunda resim yapmayı sürdüreceğini dile getiren Balkaş, "Okumanın yaşı yok ama gençlerin her şeyi gençlikte yapması lazım. Bu işler benim yaşıma gelince zor. Ben zorlandım, hastalandım." dedi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin