Havuz medyasının ajan ilan ettiği o gençler bakın kim çıktı?

Haklarında 'Fransız ve Alman ajanı' diye haber yapılan 5 kişiyle ilgili yeni gelişme...

Google Haberlere Abone ol
Havuz medyasının ajan ilan ettiği o gençler bakın kim çıktı?

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; İstanbul 'dan Edirne'ye yürüyen Suriyeli mültecileri kışkırttıkları iddiasıyla gözaltına alınarak bazı medya organlarında "Fransız ve Alman ajanı" ilan edilen 5 kişiden birinin, kayıp kardeşini aramaya gelen Suriyeli Ali Fares olduğu ortaya çıktı.



‘Ajan’ ilan edilen diğer üç kişinin ise Fares’e yardım için gelen çocukluk arkadaşı Muhammed ile Muhammed'in İstanbul'da tanıştığı Fransız ve Alman iki genç kadın olduğu anlaşıldı. Fransız ve Alman vatandaşı Cherlotte Lecaille ve Nora Sophia Freggat’in uzun zamandır Türkiye ’de yaşadıkları ve çalıştıkları ortaya çıktı. Beşinci kişinin de Suriyeli bir mülteci olduğu saptandı.



Avukat Arzu Aydoğan'ın verdiği bilgilere ve sorgu tutanaklarına göre, Suriye'de yaşayan Ali Fares'in kardeşi yaklaşık bir ay önce Avrupa'ya gidebilmek için ülkesinden ayrıldı. Ali Fares da kardeşini bulabilmek için Türkiye'ye gelip çocukluk arkadaşı olan Muhammed Fares'in evine yerleşti. Protestonun yapıldığı gün kardeşinin de kalabalık içinde olabileceğini düşünen Ali Fares, arkadaşı Muhammed ile buraya gitti. Bu iki Suriyeliye, Muhammed Faris'in arkadaşları olan Fransız vatandaşı Charlotte Lecaille ve Nora Sophia Frettag da eşlik etti.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin