Havalimanlarında ücretsiz su dönemi! Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı'nda su ücretsiz mi olacak?

Havalimanlarına giden yolcuların en büyük şikayeti oradaki ürünlerin özellikle de temel ihtiyaç maddelerinin pahalı olması. Havalimanında su almak, yemek yemek ateş pahası. İşte bununla ilgili Taylan'dan bir örnek verildi ve Türkiye'de de uygulanması istendi.

Google Haberlere Abone ol
Havalimanlarında ücretsiz su dönemi! Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı'nda su ücretsiz mi olacak?

Havalimanlarında fahiş fiyatla satılan içme sularının yolcuları mağduriyete uğrattığı belirtilerek, terminaller ve açık alanlara ücretsiz içme suyu çeşmeleri (Sebil) konulması istendi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İstanbul Milletvekili ve Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tüm havalimanlarına ücretsiz içme suyu çeşmeleri konulması talebinde bulundu.

“Havalimanlarımızın tümüne ücretsiz içme suyu çeşmeleri istiyoruz” şeklinde açıklama yapan Rızvanoğlu, bir arkadaşının gönderdiği videoyu yayınladı.

Rızvanoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bu video arkadaşımdan geldi. Yer, Tayland’ın başkenti Bangkok’taki havalimanı. Yolcular, havalimanının farklı yerlerine yerleştirilen bu çeşmelerden suyunu içebiliyor. Para vermek zorunda kalmadan plastik atık yaratmadan. Su en temel insan hakkıdır. Bu hakkı Türkiye’deki tüm havalimanlarımızda vatandaşlarımız kullanabilmeli.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin