Havalar ne zaman soğuyacak. 2023 yağmur ne zaman yağacak. Sıcaklar ne zaman bitecek?

Havaların ne zaman soğuyacağı merak ediliyor. Bunaltıcı sıcakların etkisinin yavaş yavaş azalmasıyla, "Havalar ne zaman soğuyacak?", "Yağmur ne zaman yağacak?" sorularının yanıtı da gündemdeki yerini aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre havaların soğuyacağı ve yağışların başlayacağı tarih belli oldu. Peki havalar ne zaman soğuyacak? 2023 yağmur ne zaman yağacak? Sıcaklar ne zaman bitecek?

Havalar ne zaman soğuyacak. 2023 yağmur ne zaman yağacak. Sıcaklar ne zaman bitecek?

Yaz aylarının özellikle bir bölümünde etkili olan ve vatandaşları bezdiren bunaltıcı sıcaklar yavaş yavaş etkisini kaybetmeye başladı.

Sıcaklıkların düşmesiyle yağışlı hava beklentisi de arttı. MGM'nin hava durumu raporuna göre havaların soğuyacağı tarih açıklandı.

Peki havalar ne zaman soğuyacak? 2023 yağmur ne zaman yağacak? Sıcaklar ne zaman bitecek?

HAVALAR NE ZAMAN SOĞUYACAK?

MGM'nin raporuna göre sıcaklıklar 27 Ağustos Pazar itibarıyla İstanbul'da 5-6 derece birden düşecek ve ilerleyen günlerde daha serin hava hakim olacak.

YAĞMUR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün orta ve uzun vadeli hava durumu tahminlerine göre 28 Ağustos Pazartesi günü yağışlı hava etkili olacak. Yağışlı havayla birlikte sıcaklıklar da düşecek.

KIŞ NE ZAMAN GELECEK?

Kış mevsiminin Kuzey yarımküre başlangıç tarihi 22 Aralık 2023 Cuma olarak kabul edilmektedir. Bitiş tarihi ise 20 Mart 2023 Çarşamba olarak belirtiliyor.

Uzmanlar 2023 kış mevsiminin çok daha sert geçeceğini ifade ediyor.

MGM HAVA DURUMU AÇIKLAMASI ( 28 AĞUSTOS - 4 EYLÜL 2023 )

MGM hava sıcaklıklarının 29 Ağustos 2023 Salı itibarıyla doğu kesimlerinde azalacağını, çarşamba itibarıyla yeniden artacağını, kuzey ve iç kesimlerde mevsim normalleri üzerinde seyredeceğini öngördüklerini belirtti. 

MGM tarafından 'Kuvvetli yağışlara dikkat' notuyla yapılan açıklamada, "Hava Sıcaklığı: İç ve güney kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor." ifadeleri kullanıldı. 

Devamında ise, "Yağışların Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın batısı, Kayseri’nin güney ve doğusu ile Sivas’ın güneybatısı ve Elazığ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor." ifadeleri kullanıldı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin