Havaalanında açıklama! Erdoğan, Mısır'daki olaylarla ilgili medyaya yüklendi

Türmenistan ziyareti öncesi açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'daki katliam'la ilgili olarak medyayı suçladı.

Google Haberlere Abone ol
Havaalanında açıklama! Erdoğan, Mısır'daki olaylarla ilgili medyaya yüklendi

TÜrkmenistan'a günübirlik ziyaret gerçekleştirecek olan Başbakan Erdoğan havaalanında yaptığı açıklamada Mısır'da bir katliam yaşandığını ama Türkiye'de bazı medya gruplarının bunu gizleme gayreti içerisinde olduğunu öne sürdü.



Erdoğan şu açıklamayı yaptı: "Burada demokrasi süreci içerisinde kendi oylarının akıbetini öğrenme mücadelesinde olan Mısır halkına karşı askeri darbeyi yapanların, çok açık bir katliam yaptıklarını dünya televizyonlarından izleme fırsatı bulduk.



Tabi bunu bizim de bazı medya gruplarımız da dahil, bunu gizleme gayreti içerisinde olup, hatta hata Müslüman kardeşlerin silah kullandığını iddia edecek kadar ileri gitmişlerdir.



İnternet sitelerinde bunlar kayda girmiş, daha sonra tepki alınca internet sitelerinden bunları düşmüşlerdir. Bu talihsizliktir. Tanklarla, sniperlarla orada 300 civarında Mısırlı kendi vatandaşını şehit eden, öldüren, böyle bir darbe sözde yönetimine adeta sahip çıkma gayret içerisinde olanlar var.



Biz ilk günden itibaren bu olayı bir askeri darbe olarak niteledik. Bu darbedir dedik. Fakat batı buna hiçbir zaman darbe diyemedi. Hep müdahale demek suretiyle bu işi yumuşatmanın gayreti içine girdiler."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin