Hatay'ın işgalini övmüştü. İmam Halil Konakcı hakkında karar verildi. Halil Konakcı kimdir?

Hatay'ın işgalini öven imam Halil Konakcı hakkında yapılan şikayetler sonuçlandı. Halil Konakcı hakkında “soruşturma yapılmasına yer olmadığı” kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol
Hatay'ın işgalini övmüştü. İmam Halil Konakcı hakkında karar verildi. Halil Konakcı kimdir?
Sosyal medya

İstanbul Pendik Uluçınar Camisi imamı Halil Konakcı, Fransız işgalini savunmuş ve "1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar" demişti.

Konakcı hakkında, “Hatay’daki Fransız işgalini övdüğü” sözleri üzerine yapılan suç duyurusunda “soruşturma yapılmasına yer olmadığı” kararı verildi. Cumhuriyet’in haberine göre, kararda, “iddiaların soyut ve genel nitelik arz ettiği, somut bir bilgi, belge ve delile dayanmadığı” savunuldu. Kararda, “dosyadaki mevcut bilgi ve belgelere göre söz konusu iddiaların soruşturma açılmasını gerektirecek nitelikte olmadığı” ifade edildi.

İYİ PARTİ'DEN TEPKİ

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve HKP Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak, savcılığın kararına tepki gösterdi. Zorlu, “Bu kararı kesinlikle doğru bulmuyoruz” derken; Özdağ da, “Daha nasıl somut bir isnat ve şikâyet olmalı?” diyerek tepki gösterdi.

İMAM HALİL KONAKCI KİMDİR?

Halil Konakcı, 1980 yılında İzmir'de doğdu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda imam- hatip görevini yürütmektedir.

Halil Konakcı, şu an İstanbul'un Pendik ilçesindeki Uluçınar Camisi’nde imam-hatip olarak görev yapmaktadır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin