Hatay'da korkutan deprem. Hatay'daki deprem birçok yerden hissedildi. Hatay ve çevresi fena sallandı Kırıkhan ilçesinde 6 ev mühürlendi

Hatay'da dün akşam saat 21:13'te 4.8 büyüklüğünde korkutan bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü AFAD tarafından Hatay'ın ilçesi Kırıkhan olarak açıklandı. Depremin ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Ekiplerimiz görev başındadır" açıklamasını yaptı. Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ise 6 evin mühürlendiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Hatay'da korkutan deprem. Hatay'daki deprem birçok yerden hissedildi. Hatay ve çevresi fena sallandı Kırıkhan ilçesinde 6 ev mühürlendi

Hatay Kırıkhan merkez üssü olmak üzere 4.8 büyüklüğünde korkutan bir deprem meydana geldi. Deprem saat 21:13'te gerçekleşti. Deprem yerin 11.67 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Hatay'daki deprem çevre illerden de hissedildi. Deprem nedeniyle büyük panik yaşandı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Hatay merkez ve ilçelerimiz ile Gaziantep, Adana, Şanlıurfa, Kahramanmaraş gibi çevre illerde hissedilen deprem meydana geldi.
Depremin can ve mal kaybına neden olmamasını diler, hisseden herkese geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Ekiplerimiz görevi başındadır." açıklamasını yaptı.

5 EV MÜHÜRLENDİ

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 4,8 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan incelemelerde 6 evde hasar meydana geldiği tespit edildi. Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 6 evde ciddi hasar tespiti yaptıklarını ve bunlardan 6'sını mühürlediklerini açıkladı. Mühürlenen evlerde yaşayanların, başka yerlere yerleştirildiği bildirildi. 

Deprem sonrası vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Vatandaşlar yaşadıkları sallantıyı şöyle anlattı:

Depremde ilk belirlemelere göre bir olumsuzluk yaşanmadığı öğrenildi.

AFAD'dan şu paylaşım yapıldı:

 

HATAY VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Hatay Valisi Rahmi Doğan, "İlimizde 21:13 de meydana gelen depremde şu ana kadar kurumlarımıza olumsuz bir durum intikal etmemiştir. Tüm birimlerimizle alan taraması yapıyoruz. Hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." açıklamasını yaptı.

NACİ GÖRÜR'DEN KORKUTAN HATIRLATMA

Prof. Dr. Naci Görür deprem sonrası değerlendirmelerde bulundu. Görür Twitter hesabından Karasu vadisi ve çevresinde ki depremi hatırlattı, çok sayıda insanın öldüğünü söyledi.

Görür şu değerlendirmeyi yaptı:

Hatay, Baldıran/ Kırıkhan’da 4,7 deprem oldu. Deprem Karasu Grabeni içerisinde. Bu graben batıda Amanos, doğuda ise Ölü Deniz Fayının devamı nitelikteki Doğu Hatay Fayları arasında. Karasu vadisi ve çevresinde 1822 yılında 7,2 deprem olmuş ve çok sayıda can kaybına neden olmuştur.

Görür depremle ilgili şu görseli de paylaştı:

 Hatay'da korkutan deprem. Hatay'daki deprem birçok yerden hissedildi. Hatay ve çevresi fena sallandı Kırıkhan ilçesinde 6 ev mühürlendi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

21.12’de Hatay Kırıkhan ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar kurumlarımıza herhangi olumsuz bir çağrı gelmemiştir. Geçmiş olsun Hatay.

KIRIKHAN BELEDİYE BAŞKANI YAVUZ: "ÇOK ŞİDDETLİ BİR DEPREMDİ, İNŞALLAH KORKTUĞUMUZ ŞEYLER OLMAZ"

Depremin ardından açıklama yapan Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, "Sizin de bildiğiniz gibi merkezi Kırıkhan olan bir deprem meydana geldi. Şiddetli bir deprem yaşadık, kriz masamızı oluşturduk kaymakamımızla beraber. Şuan bize ulaşan ufak tefek hasarların dışında herhangi bir şey yok ama sizin de bildiğiniz gibi deprem çok şiddetli bir depremdi. İnşallah korktuğumuz şeyler olmaz. Tekraren söylüyorum herhangi bir ihtiyaçta ihbar hattını kullanabilirsiniz" dedi.

Hatay'da korkutan deprem. Hatay'daki deprem birçok yerden hissedildi. Hatay ve çevresi fena sallandı Kırıkhan ilçesinde 6 ev mühürlendi - Resim : 2

DEPREM İSLAHİYE'DE DE PANİĞE NEDEN OLDU

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem Gaziantep'in İslahiye ilçesinde de paniğe neden oldu. Deprem nedeniyle kendilerini çıkarı atan vatandaşlar evlerinin sallanmasından dolayı korktuklarını belirtti.

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde saat 21.13'te 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Hatay'ın yanında bulunan çevre illerden de hissedildi. Depremin yaşattığı korku nedeniyle Gaziantep'in İslahiye ilçesinde vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Panikleyen vatandaşlar evlerinin sallandığını belirterek kendilerini dışarıya attıklarını söyledi.

DEPREMDE HASAR GÖREN 5 EV MÜHÜRLENDİ

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depremde hasar gördüğü tespit edilen 5 evin mühürlendiği bildirildi.

Depremin ardından Kırıkhan Belediyesinin ilçede hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Kırıkhan Kaymakamı Mahmuthan Arslan ile Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, hasar tespit çalışmalarını yerinde inceledi.

Hatay'da korkutan deprem. Hatay'daki deprem birçok yerden hissedildi. Hatay ve çevresi fena sallandı Kırıkhan ilçesinde 6 ev mühürlendi - Resim : 3

Gazetecilere açıklamalarda bulunan belediye başkanı Yavuz, olay anından itibaren kaymakam Arslan ile sahada olduklarını vurguladı.

Gelen ihbarları anında değerlendirdiklerini kaydeden Yavuz, "Şu ana kadar çok şükür can kaybı yok. Bizim tespitlerimize göre, tabii daha sonra AFAD ve diğer teknik ekiplerin de dahil olacağını biliyoruz. Kendi teknik ekibimizle beraber şu ana kadar 6 evde ciddi bir hasar tespiti yaptık. Bunlardan 6'sını mühürledik. Bu evlerdeki aileleri kaymakamlıkla beraber başka yerlere yerleştiriyoruz." dedi.

Kırıkhanlılara geçmiş olsun dileklerini yenileyen Yavuz, çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin