Hatay'da enkaz üzerinde çekilen filme tepki yağdı!

Asrın felaketinde en büyük yıkımı yaşayan illerden biri olan Hatay’da, çekileceği duyurulan “Şahsi Meselemiz” filmi büyük tepki çekti. Sosyal medya kullanıcıları film için çağrıda bulundu, "Bu filmden vazgeçilsin" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Hatay'da enkaz üzerinde çekilen filme tepki yağdı!

Deprem felaketinin üzerinden sadece 9 ay geçmişken, Hatay'da çekildiği ortaya çıkan "Şahsi Meselemiz" filminin enkazları dekor olarak kullanarak çekimlere başlaması büyük tepki topladı.

Eşini kaybeden depremzede bir kadının yaşadıklarını anlatacak filmin yapımcılığını Bülent Durgun, yönetmenliğini Gürsel Ateş’in yaparken, bir ayda çekimlerinin tamamlanması beklenen filmin galasının, depremin gerçekleştiği tarih olan 6 Şubat’ta, Hatay’da yapılması planlanıyor.

Film çekiminin tüm travmaları tetikleyerek, depremzede yurttaşların hassasiyetlerini görmezden gelerek başlaması ve sonrasında oyunculardan Hilal Anay’ın açıklamaları ise tepki çekti. 

“Eşini kaybetmiş birini canlandırıyorum. Sahneleri oynarken aslında oynamıyoruz, yaşıyoruz” diyen Anay, bunun nedenini “Çünkü 50 metre ötemizde bu acıyı 8 ay öncesinde sıcağı sıcağına yaşamış insanlarla birlikte çekiyoruz. Temas halindeyiz, çok yakınız. Sahne bittiğinde göz göze geliyorum ve o an bir oyuncu için bence tarif edilemez” sözleriyle açıkladı.

Öte yandan sosyal medya üzerinden organize olan Hataylılar, film ekibi ve yapımcısına çağrıda bulundu ve imza kampanyası başlattı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin