Hatay'da deprem paniği. Adem Metan tv100’de canlı yayınında deprem anında neler olduğunu anlattı: Trafolar patladı, ayakta durmak çok zordu

Hatay dün gece peş peşe depremler sarsıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerle hasar alan yapılar bu depremlerle çöktü. 6 vatandaş hayatını kaybetti. 300'e yakın yaralında 18'inin durumu ağır. Deprem anına anbean şahit olan Adem Metan deprem anında neler yaşandığını tv100'ün ses getiren programlarından Candaş Tolga ile Az Önce Konuştum'da anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Hatay'da deprem paniği. Adem Metan tv100’de canlı yayınında deprem anında neler olduğunu anlattı: Trafolar patladı, ayakta durmak çok zordu

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen iki büyük depremin ardından; Dün akşam Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde, Samandağ ilçesinde de saat 20.07'de 5.8 büyüklüğünde iki deprem yaşandı. Depremler birçok ilden hissedildi. Hatay'da, Kahramanmaraş depremleri ile hasarlı hale gelen binalar yıkıldı. Ankaz altında kalanlar oldu. Depremde şu ana kadar 6 kişi vefat etti. 300'e yakın yaralında 18'inin durumu ağır...

"AYAKTA DURMAK ÇOK ZORDU"

Deprem bölgesinden canlı olarak bağlanan Adem Metan, son durumu tv100 ekranlarında aktardı. Hatay’daki depreme araç ile birlikte seyir halinde yakalandığını belirten Adem Metan, “Dün akşam Defne ve Antakya’da olanlar için çok zor bir geceydi. Ben depremin ilk saatlerinde Adıyaman’a gelmiş ve birçok artçı yaşamış kişilerden biriyim. Dün akşam Antakya’da enkaz kaldırma çalışmalarının olduğu yere hareket halindeydim. Bölgedeki enkaz kaldırma çalışması yürütenlerin güvenliği açısından çok sayıda asker ve polislerimiz vardı. Biz de bölgede gördüklerimi aktarmak için seyir halindeydik. Trafoların patladığı anlanın 200 metre gerisindeyken; aracımız en sol şeritten en sağ şeride yatay geçiş yaptı. Şoför arkadaşımız, ‘Aracı kontrol edemiyorum’ dedi ve biz de aracı yolun ortasında bıraktık ve orta alandaki çimenlik alana koştuk. Ayakta durmak çok zordu ve bina yıkıntı sesleri duyduk. Elektrikler bir anda kesildi ve şehir bir anda hayalet şehre büründü. Ekipler, bölgelere hareket etti. Yoğun bir panik söz konusuydu. Sahra hastanesine giden yol zarar görmüştü. Gerçekten dün gece kâbus gibiydi. Biz bu kadar panik yaptıysak; sabaha karşı gece 7,6 ve 7,5’i gerçekten hisseden vatandaşların gerçekten Allah yardımları olmuş” dedi.

Adem Metan, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Jandarma ekipleri tarihi meclis binasının önünde çok yoğunlar, bırakın eve girmeyi eşya almaya bile müsaade etmiyorlar. Enkaz etrafında çok panik yaşayan insanların olduğunu da gördük. Tahmin ediyorum ki o insanlar evlerinde olanlar değildi. Enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken; ‘Cenazemizi alalım, teşhis edelim’ diyen vatandaşlarımız da var”

“PROBLEM ÇÖZÜLMÜŞKEN DÜN VATANDAŞ KENDİNİ SOKAKTA BULDU”

“Dün depremden hasar almamış ya da çok az hasarlı durumdaki evlerine giren vatandaşlar da sokağa çıktı. Dolayısıyla bir yığılma oldu, tam bu problem çözülmüşken dün vatandaş kendini sokakta buldu. Bu da beraberinde çadır ihtiyacını getirdi.”

“Bölgede kurulan çadırlar, konteynerler vatandaşlar oraya dahil edildikten sonra oradakilerin yaşamlarını sürdürmesi için 3 öğün aşın kaynaması gerekiyor. Kuru gıda ve hijyen ürünlerini AFAD koordinasyonu ile vatandaşların göndermeye devam etmesi gerekiyor.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin