Hatay depremlerinde can kaybı ve yaralılar var. 6.4, 5.8 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerle sarsılan Hatay'da hasarlı binalar yıkıldı

Hatay'da 20.04'te 3 dakika arayla meydana gelen 6.4, 5.8 ve 5.8 büyüklüğündeki depremler Kahramanmaraş depremi sonrası ağır yara alan Hatay'ı yıktı. Büyük panik yaşanan kentte hasar tespit çalışması başlatıldı. Hasarlı binalara girilmemesi konusunda uyarı yapan AFAD bölgedeki son gelişmeleri açıkladı. Saat 08.15 itibariyle Hatay Defne ve Samandağı merkezli depremler nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların sayısı 6'ya, yaralıların sayısı ise 294'e yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Hatay depremlerinde can kaybı ve yaralılar var. 6.4, 5.8 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerle sarsılan Hatay'da hasarlı binalar yıkıldı

Hatay'da 20.04'te 3 dakika arayla meydana gelen 6.4, 5.8 ve 5.8 büyüklüğündeki depremler Kahramanmaraş depremi sonrası ağır yara alan Hatay'ı yıktı. Büyük panik yaşanan kentte hasar tespit çalışması başlatıldı. Hasarlı binalara girilmemesi konusunda uyarı yapan AFAD bölgedeki son gelişmeler açıklandı. İşte saat saat Hatay'daki son durum.

08.50: Hatay' da 6.4 büyüklüğündeki depremde Gazi mahallesi Şehit Murat Nuraydın caddesindeki binanın enkazında  kalan 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Ekipler cenazeleri enkazdan çıkardı.. 

08.15: 6 ÖLÜ 294 YARALI
Hatay'ın merkez ilçesi Antakya Gazi Mahallesi'ndeki 4 katlı hasarlı binadaki dairelerinden eşyalarını almaya çalışırken, Defne merkezli 6.4 büyüklüğündeki depremde yıkılan binanın enkazında kalan 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Hatay'da dün akşam meydana gelen 6.4 ve 5.8'lik depremlerde can kaybı 6'ya yükseldi.

03.40 BAKAN KOCA: 95 HASTA BAŞKA HASTANELERE SEVK EDİLDİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Hatay Tıp Fakültesi ile İskenderun ve Reyhanlı Devlet Hastanelerinde yatan toplam 95 hastamız, yeni iki depremden sonra, tedbiren, Adana ve Dörtyol hastanelerine sevk edilmiştir. Hatay’da Sahra Hastanelerimiz görev başında. Adana ve Dörtyol’da doluluk oranlarımız oldukça düşük” açıklamasını yaptı. 

01.45 SAĞLIK BAKANI KOCA: 294 YARALI VAR
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Hatay’da bu gece yaşadığımız iki depremde 294 yaralımız var. 18’inin durumu maalesef ağır, ilk tıbbi müdahalenin ardından Adana ve Dörtyol’a hava ve kara yoluyla nakilleri yapıldı. Tüm ilçelerimizdeki Sahra Hastaneleri hastalarımız için gerekli hizmeti vermeye aynen devam ediyor. 6 Şubat depremlerinden sonra hizmetlerini sürdüren sağlık kurumlarımızdan bazılarında, bu üçüncü depremde, şu anda detaylı incelemesi mümkün olmayan bazı çatlaklar oluştuğu görülmüş ve hastalarımız tedbir gereği sevk edilmiştir. Yaralılarımıza, hastalarımıza, bölge halkına ve ülkemizin bütün insanlarına tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah, sağlık ve iyilikle acılarımızı hafifletsin, yeni acılar ve endişelerden korusun." açıklamasını yaptı. 

23.50 KİRİŞÇİ: BARAJLARIMIZ SAĞLAM
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hatay merkezli iki depremin ardından DSİ ekiplerimiz bölgedeki barajlarımızı yerinde inceliyor. İlk tespitlerimize göre Hatay’daki Yarseli ve Büyük Karaçay barajlarımızda, baraj güvenliğini tehdit eden bir durum bulunmuyor. Hatay’ımıza, tüm milletimize bir kez daha geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

23:30 AFAD: ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR
Hatay ili Defne ilçesinde saat 20.04’te 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem sonrası, en büyüğü 5,8 olmak üzere, 32 artçı deprem yaşanmıştır. İlk belirlemelere göre enkaz altında kalan vatandaşlarımızın olduğu bilgisi alınmıştır.

23.00 SOYLU: 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'daki 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 213 kişinin hastaneye kaldırıldığını belirtti. Saat 20.04'te meydana gelen depremin ardından bütün ekiplerin alanı taradığını aktaran Soylu, "Bu müstakil depremden sonra 1 Antakya, 1 Defne, 1 de Samandağ'da olmak üzere 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisine ulaştık. Şu ana kadar 213 vatandaşımız hastanelere sevk edildi. 3 enkazda arama kurtarma çalışmaları yapılıyor. Bir enkazda 3, bir enkazda 2, bir enkazda da 1 vatandaşımız var. Şu ana kadar 42 ihbar geldi, 42 ihbara da gidildi. 39 ihbarda herhangi bir durum söz konusu değil veya ufak müdahalelerle o enkazlardan çıkarıldı." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin