Hatay depremleri sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaralılar hakkında bilgi verdi. 18 yaralının durumu ağır. Sağlık kuruluşlarının binaları hasar aldı

AFAD, Hatay'da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki depremin meydana geldiğini açıkladı ve deprem yağmuru başladı. Bölgede birçok artçı sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "3 vatandaşımız hayatını kaybetti, 213 kişi hastaneye sevk edildi" demişti. Az önce de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaralılar hakkında bilgi verdi. Bakan Koca yaralılardan 18'inin durumunun ağır olduğunu açıkladı. Koca üçüncü depremin ardından bazı sağlık kuruluşlarında çatlaklar oluştuğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hatay depremleri sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaralılar hakkında bilgi verdi. 18 yaralının durumu ağır. Sağlık kuruluşlarının binaları hasar aldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'da art arda depremler meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hatay'da yaptığı açıklamada, 213 kişinin yaralandığını ve 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıklamıştı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yaralılar hakkında açıklama yaptı, yaralıların sayısının 294 olduğunu açıkladı. Bakan Koca, Yaklaşık 5 saat önce, 20.04’te Hatay’da yaşanan 6.4 büyüklüğündeki depremden etkilenen ve tedavilerine hemen başlanan yaralılarımızı Sahra Hastanemizde ziyaret ettik, durumlarını yakından takip ediyoruz. Hastalarımıza ve bölge halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

İşte Bakan Koca'nın o tweeti:

 

Bakan Koca açıklamasının devamın şu ifadeleri kullandı:

Hatay’da bu gece yaşadığımız iki depremde 294 yaralımız var. 18’inin durumu maalesef ağır, ilk tıbbi müdahalenin ardından Adana ve Dörtyol’a hava ve kara yoluyla nakilleri yapıldı. Tüm ilçelerimizdeki Sahra Hastaneleri hastalarımız için gerekli hizmeti vermeye aynen devam ediyor.

6 Şubat depremlerinden sonra hizmetlerini sürdüren sağlık kurumlarımızdan bazılarında, bu üçüncü depremde, şu anda detaylı incelemesi mümkün olmayan bazı çatlaklar oluştuğu görülmüş ve hastalarımız tedbir gereği sevk edilmiştir.

Yaralılarımıza, hastalarımıza, bölge halkına ve ülkemizin bütün insanlarına tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah, sağlık ve iyilikle acılarımızı hafifletsin, yeni acılar ve endişelerden korusun.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin