Hatay depreminde öldü denildi! Yaşadığını kanıtlamak için çalışıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından nüfus kayıtlarına "ölü" olarak kaydedilen topoğraf 43 yaşındaki Nureddin Geçim, yaşadığını kanıtlayıp kaybettiği işine geri dönmek istiyor.

Google Haberlere Abone ol
Hatay depreminde öldü denildi! Yaşadığını kanıtlamak için çalışıyor.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan Nureddin Geçim "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerde dayısı ve yengesini kaybetti.


Dayısının ölüm belgesini hazırlatırken hastanedeki görevliye kendi T.C. kimlik numarasını veren Geçim, kayıtlara "depremde öldü" olarak geçti.

Her şeyden habersiz dayısının cenazesini defnettikten sonra Ankara'da bir hastanede göz muayenesine giden Geçim, buradaki işlemleri sırasında nüfus kayıtlarında "ölü" olarak yer aldığını öğrendi.

Çalıştığı inşaat firmasındaki işinden de çıkarılan Geçim, akrabasının manavında hem ekmeğini kazanıyor hem de yaşadığını kanıtlamak için nüfus müdürlüğü ve savcılığa yaptığı başvurunun bir an önce sonuçlanmasını bekliyor.

Nüfus kayıt örneği belgesinde 6 Şubat'ta öldüğü belirtilen Geçim, hatanın düzeltilmesini ve ardından "harita oluşturma ve verileri görselleştirmek için bilimsel ölçüm yapma" işi olarak bilinen topoğrafçılığa devam etmeyi amaçlıyor.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin