Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, milletvekili adayı olacağı yönündeki iddialara tepki gösterdi: Kendimi vatan haini ilan ederim

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş milletvekili adayı olacağı yönündeki iddialara tepki gösterdi. Savaş, "Bugün istifa edip, milletvekilliği adaylığı konusunu konuşacak olursak ben kendimi vatan haini ilan ederim.” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, milletvekili adayı olacağı yönündeki iddialara tepki gösterdi: Kendimi vatan haini ilan ederim

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, basın toplantısı düzenledi. Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Birleşmiş Şehirler arasında Hatay’ı uluslararası alanda tanınır hale getirmek, şehri yeniden inşa etmek ve modern bir şehir kurmak için 10 yıllık anlaşma imzaladıklarını duyurdu.

Toplantıda açıklama yapan Savaş, “İlk 10 günden itibaren yaralarımızı nasıl saracağımızı ve Hatay’ı bundan sonra nasıl dimdik ayakta tutarız, bir sonraki depremde insanların hayatını kaybetmesini nasıl önleriz diye çalışmalara başladık. Sivil toplum örgütlerimiz, kurum ve kuruluşlarımızla, üniversitelerimizle, yurtdışındaki sivil toplum örgütleriyle temasa geçtik. Şehrimizin bundan sonra bu gibi afetlerden minimum seviyede etkilenmesi için, şehrimizin akıllı, sağlıklı, güvenli ve sürdürülebilir istedik. Bunun için Birleşmiş Şehirler kuruluşu ile irtibata geçtik. 22 gün önce çalışmalarımıza başladık ve Birleşmiş Şehirler ile bir anlaşmaya vardık. ” dedi.

'KENDİMİ VATAN HAİNİ İLAN EDERİM'

Şehri terk etmeyeceğini söyleyen Savaş, “Beni arayıp, ‘Milletvekilliğine aday olacak mısınız’ diye soruyorlar. Bugün istifa edip, milletvekilliği adaylığı konusunu konuşacak olursak ben kendimi vatan haini ilan ederim. Güzel günlerde biz hemşehrimizle birlikte bu şehri yönettik, en kötü günde bizim bu şehri terk etme lüksümüz yok” dedi.

'GEÇ OLSUN AMA SAĞLIKLI OLSUN'

Bilime uygun hareket edeceklerini belirten Savaş, “Bilim, artçı sarsıntıların devam edeceğini söylüyor. Bilim insanları artçılar devam ederken, temel atmanın doğru olmadığını söylüyorlar. Artçılar devam ederken yapılan binanın sakat olduğu anlamına geliyor. 1 senede değil de 1,5 senede yapılsın. Bina yapımları hızlandırılsın ama daha geç yapılsın. Erken yapıp da insanları sıkıntılı evlerde oturtmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Deprem bilimsel bir gerçektir. Bu durumun siyasete evrilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle geç olsun ama sağlıklı olsun diyorum” diye konuştu.

'BİZ KİMSEYE ‘KONTEYNER GÖNDERMEYİN’ DEMEDİK'

Konteyner gönderilmesini istemediği yönündeki iddialar hakkında konuşan Savaş, “Bu süreçte konteyner yetişmiyor. Pahalı ve gittikçe de fiyatı arttı. Hem de 2 konteyneri 1 TIR getirebiliyor. Konteyneri kışın ısıtman gerekiyor, yazın klima takman gerekiyor. İşi bittiğinde bertaraf etme şansın yok. Çevre kirliliğine neden oluyor. Ancak çadır çok daha ucuz. 1 TIR’da yüzlerce çadır getirilebiliyor ve yüzlerce aileye destek olunabiliyor. Çok ucuz olduğu için çok alınıp, daha fazla insanımıza katkı sağlanabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin