Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: Seçime giderken yeni binalar yapılmasını istemiyoruz

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, katıldığı toplantıda "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çok hızlı, iyi planlama yapılmadan konut yapmaya başlamasını çok doğru bulmuyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: Seçime giderken yeni binalar yapılmasını istemiyoruz

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK) üyeleri ve kentte faaliyet gösteren sivil toplum örgütü temsilcileri, deprem sonrası durumu değerlendirmek üzere bir araya geldi.

ANTAKYA’DAKİ BİNALARIN YÜZDE 80’NİN YIKILACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Toplantıda konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, şunları söyledi:

“Hatay'ı yeniden kurgulayacağız. Seçime giderken plansız şekilde yeniden binalar yapılmasını istemiyoruz. Hızlı karar almak istiyorlar. Demografik yapıyı korumamız, giden insanlarımızı geri getirmemiz lazım. Sabırla yapacağız bunu. Şehrin trafiğinin, sanayisinin ve benzeri her alanın iyi planlanması gerekiyor. Hatay’ın ruhunda turizm, gastronomi, tarih çok önemli. Bunları kapsayan projelere ihtiyacımız var. Ancak sarsıntılar devam ederken herhangi bir bakanlığın temel atmasını zaten doğru bulmuyoruz. Antakya’daki binaların yüzde 80’nin yıkılacağını düşünüyoruz.”

“İYİ PLANLAMA YAPILMADAN KONUT YAPMAYA BAŞLAMASINI DOĞRU BULMUYORUZ”

Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İhsan Çakar da Belediye’nin çalışmaları ile ilgili toplantıda bulunan kuruluş temsilcilerine bilgi verdi. Çakar, 2017'den beri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yaptıkları çalışmalara ilişkin yanıt alamadıklarını belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Uyardığımız binlerce bina çöktü. Hatay'a şu anda yaklaşık 57 bin bina için plan yapılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çok hızlı, iyi planlama yapılmadan konut yapmaya başlamasını çok doğru bulmuyoruz. Planlama ofisi kurmak lazım. Şehrin nihai şeklini Hataylılar vermeli. Şu anda Hatay'da ‘Hatay Mekansal ve Kent Vizyonu Projesi’ geliştiriyoruz.”

Başkan Lütfü Savaş, “Seçime giderken plansız şekilde yeniden binalar yapılmasını istemiyoruz. Hızlı karar almak istiyorlar. Demografik yapıyı korumamız, giden insanlarımızı geri getirmemiz lazım. Sarsıntılar devam ederken herhangi bir bakanlığın temel atmasını doğru bulmuyoruz. Antakya’daki binaların yüzde 80’nin yıkılacağını düşünüyoruz” dedi.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin