Hastanelerle ilgili iddialara yanıt geldi: Hastanelere yardım malzemesi göndermeyin

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, hastanelerde tedavi gören depremzedeler için sosyal medyada başlatılan yardım kampanyalarının hastane yönetimlerinin bilgisi dışında olduğunu açıkladı. Müdürlük, tedavileri süren hastaların tüm ihtiyaçlarının eksiksiz bir şekilde karşılandığını, hastanelere yardım malzemesi gönderilmemesi gerektiğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Hastanelerle ilgili iddialara yanıt geldi: Hastanelere yardım malzemesi göndermeyin

Ankara İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Ankara Bilkent ve Etlik Şehir Hastanesi çalışanlarının deprem bölgesinden tedavi için gelen hastaların mama, bez, pijama, iç çamaşırı gibi ihtiyaçlarının olduğuna yönelik bireysel yardım kampanyaları başlattığına" dair sosyal medya paylaşımlarının yapıldığı aktarıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Deprem bölgesinden tedavisi için gelen hastalarımıza, devletimizin tüm imkanları seferber olmuş durumdadır. Tedavileri süren hastalarımızın tüm ihtiyaçları eksiksiz bir şekilde karşılanmakta olup, herhangi bir ihtiyaç bulunmamaktadır.

Yönetilen bu kampanyalar hastane yönetimlerimizin bilgisi dışında olduğundan, yardımlarınızı deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza valiliğimiz ve AFAD aracılığıyla ulaştırabilirsiniz. Hastanelerimize hiçbir şekilde yardım malzemesi gönderilmemesi önemle rica olunur. "

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin