Hastanede korku dolu anlar. Mardin'deki hastanede peş peşe patlamalar. Hastalar tahliye edildi

Mardin'in Artuklu ilçesindeki özel bir hastanede korku dolu anlar yaşandı. Patlama sonrası çıkan yangınla birlikte hastalar tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol
Hastanede korku dolu anlar. Mardin'deki hastanede peş peşe patlamalar. Hastalar tahliye edildi

Mardin’in Artuklu ilçesinde bir özel hastanede yangın çıktı. Hastalar tahliye edilirken, itfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

Artuklu ilçesi 13 Mart Mahallesi’ndeki bir özel hastanede henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yoğun bakım ünitesinde ve servislerde yatan hastaların tahliyesi sürerken, itfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

Hastanede korku dolu anlar. Mardin'deki hastanede peş peşe patlamalar. Hastalar tahliye edildi

İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz da hastaneye gelerek yangınla ilgili bilgi aldı.

En üst katta bulunan yenidoğan bölümündeki bebekler vinç yardımıyla itfaiye ve sağlık görevlileri nezaretinde indirildi. Tahliye edilen bebekler ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Hastanede korku dolu anlar. Mardin'deki hastanede peş peşe patlamalar. Hastalar tahliye edildi - Resim : 2

VALİ DEMİRTAŞ: ÇOK ŞÜKÜR CAN KAYBI YOK

Vali Mahmut Demirtaş, yangının olduğu hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı, hasta yakınları ve sağlık personeliyle görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Vali Demirtaş, "Çok şükür can kaybı yok. Yaklaşık 100 hastamızı hem Mardin'imizde hem çevre illerimizden yardıma gelen ambulanslarla oralara yönlendirdik. Şu an çok şükür ciddi anlamda bir sıkıntı yok. Buradaki yoğun bakımda tedavi gören vatandaşlarımızı kendi devlet ve özel hastanelerimizde yoğun bakıma aldık. Tedavileri devam ediyor. Yangın saat 16.00 civarında çıktı. Jeneratördeki arızadan dolayı, sonra trafoya intikal ediyor. Tabi patlama meydana geliyor. Ondan sonra tüm arkadaşlarımız teyakkuz haline geçti. Özellikle itfaiye, emniyet ve AFAD'daki arkadaşlarımız çok ciddi anlamda yangını söndürmek için seferber oldular. Mardin'imize geçmiş olsun diyorum. İnşallah böyle üzücü olayla karşı karşıya bir daha kalmayız ama bizi sevindiren olay hiçbir hastamızı kaybetmememiz oldu. Mardin’imize ve ülkemize geçmiş olsun. Yoğun bakımda tedavileri devam eden hastalarımız var ama daha önce hastanede yoğun bakımda rahatsız olan hastaların durumları devam ediyor. Yoksa yangından etkilenen hastamız yok şu an” dedi.

Hastanede korku dolu anlar. Mardin'deki hastanede peş peşe patlamalar. Hastalar tahliye edildi - Resim : 3

Hastanede korku dolu anlar. Mardin'deki hastanede peş peşe patlamalar. Hastalar tahliye edildi - Resim : 4

’30 YENİ DOĞAN BEBEK TAHLİYE EDİLDİ’

Hastane Başhekimi Abdurrahim Bedir, "Bütün hastalarımız sağlıklı tahliye edildi. Hiçbir can kaybımız yok. Trafodan kaynaklı bir yangın oldu. Hastalarımızın bir kısmını devlet hastanesine gönderdik. İl Sağlık Müdürümüz bu konuda bize destek oldu. Diğer kısmını özel hastanelerimize gönderdik. Aynı zamanda personel desteği de verdik. Şu anda hiçbir problem yok. Herhangi bir can kaybımız yok. Bu konuda mutluyuz. 30 yeni doğan bebeğimiz de tahliye edildi. Hepsi sapasağlam” diye konuştu. (DHA)

Hastanede korku dolu anlar. Mardin'deki hastanede peş peşe patlamalar. Hastalar tahliye edildi - Resim : 5

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin